HIRDETÉSEK, SZENT IMRE EGYHÁZKÖZSÉG, DUNAKESZI-ALAG

Hirdetések: 2019. február 11-17. Évközi 5. hét

„partra vonták hajóikat, és mindenüket elhagyva követték Jézust”
(Lk 5, 1-11)

SZERTARTÁSOK HETI RENDJE:

HÉTFŐ, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária, emléknap
     18h: szentmise a kápolnában, utána felnőtt katekézis

KEDD, 18h: szentmise a kápolnában

SZERDA

CSÜTÖRTÖK, Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei, ünnep
     18h: szentmise a kápolnában
     19h: VOKE Műv. Házban: „Randevú egy életen át”

PÉNTEK, 16.30h: hittan órák az óvodában
          18h: szentmise a kápolnában

SZOMBAT, 9h: Szűz Mária köszöntő szentmise a kápolnában

ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP
   Szentmisék: 9h-kor az evangélikus templomban
                   10.30h, és 18h-kor a kápolnában.


* * * * *

- február 10-17-között lesz a Házasság Hete: programja olvasható a kápolna hirdetőjén; a hétfői felnőtt katekézis is a házasság szentsége témájának lesz szentelve

- Február 20-án, szerda este 18.00 órától, a plébánia közösségi termében, Zágoni Balázs: A PÜSPÖK REGGELIJE című, Márton Áron, erdélyi püspök életéről, karizmatikus személyiségéről szóló dokumentumfilmjét vetítjük. A vetítést követően lehetőség nyílik a rendezővel való beszélgetésre. Hívjuk az érdeklődő testvéreket!

- a szentmisék élőkért és holtakért, nemes célokért, szándékokért felajánlhatók: éljenek ezzel a lehetőséggel a kedves hívek. A szentmise felajánlásnak nincs anyagi vonzata.

- idén hamvazószerda, és a nagyböjt kezdete március 6-án lesz

– az elsőáldozás tervezett időpontja: május 19., húsvét 5. vasárnapja: imádkozzunk a gyermekekért!

- család-táborunk július 31-augusztus 4-között lesz Balatonlellén

- egyházközségi hittanos, napközis táborunkat a július 15-ei hétre tervezzük


„Kedves testvérek! „Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok” (Mt 10,8). E szavakkal küldi el Jézus az apostolokat az evangélium hirdetésére, hogy Országa az adakozó szeretet tettei által terjedjen. A 27. Betegek világnapja alkalmából, amely ünnepélyes keretek között 2019. február 11-én Kalkuttában veszi kezdetét, az Egyház, mint édesanya arra emlékezteti gyermekeit, különösen is a betegeket, hogy az ajándékozás ingyenes gesztusai – mint az irgalmas szamaritánus cselekedete – jelentik az evangelizáció leghitelesebb módját. A betegápolás szaktudást és gyengédséget igényel, ugyanakkor spontán és egyszerű gesztusokra is szüksége van, amelyek teljesen ingyenesek, mint például egy simogatás, amelyek segítségével tudtára adhatjuk a másik embernek, hogy ő értékes számunkra. (…) Minden ember szegény, rászoruló és szükséget szenvedő. Amikor megszületünk, az élethez szükségünk van szüleink gondoskodására, és életünk egyetlen szakaszában sem lehetséges, hogy teljesen függetlenedjünk másoktól és lemondjunk a segítségükről, senki sem tudja teljesen levetni magáról a kiszolgáltatottság kötelékeit. Mindez annak az állapotnak a sajátossága, amelyet „teremtettségnek” nevezünk. Ennek az igazságnak az őszinte felismerése segít minket, hogy alázatosak maradjunk és bátran gyakoroljuk a szolidaritást, mint az élethez szükséges nélkülözhetetlen erényt.”
(Ferenc pápa üzenete a betegek 27. világnapjára; bővebben: vaciegyhazmegye.hu)

SZJA 1% Az egyházak javára tett 1%-os szja-felajánlást 2018 óta mindaddig automatikusan figyelembe veszi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amíg a felajánló újabb nyilatkozattal meg nem jelöl egy másik technikai számos kedvezményezettet, vagy korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja, így aki nem akar változtatni döntésén, nem kell újra benyújtania rendelkezését – hívja fel a figyelmet a NAV a honlapján. Aki tavaly tett nyilatkozatát idén nem kívánja módosítani, üresen kell hagynia a nyilatkozati lapon a kedvezményezett technikai számára, nevére vonatkozó mezőket, ha pedig módosítani akarja, fel kell tüntetnie az új kedvezményezett technikai számát a megfelelő mezőben.

 


 

             ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP - A SZENTMISE ZSOLTÁRVÁLASZ
                   ANGYALAID ELŐTT ZSOLTÁRT ÉNEKLEK *
                            MAGASZTALLAK TÉGED, ISTENEM.