HIRDETÉSEK, SZENT IMRE EGYHÁZKÖZSÉG, DUNAKESZI-ALAG

Hirdetések: 2019. május 13-19., HÚSVÉT 4. hete

„juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket”
(vö. Jn 10, 27-30)

SZERTARTÁSOK HETI RENDJE:

HÉTFŐ, a fatimai Boldogságos Szűz Mária, emléknap
         18.30h: szentmise a kápolnában

KEDD, 8.00h: szentmise a kápolnában

SZERDA

CSÜTÖRTÖK, Nepomuki Szent János áldozópap, emléknap
          18.30h: búcsúi szentmise a kápolnában,
           majd szentségimádás 20h-ig;

PÉNTEK, 16.30h: az elsőáldozók gyónása a kápolnában
      18.30h: szentmise a kápolnában

SZOMBAT, 9h: szentmise a kápolnában

HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA
    9h-kor szentmise a református templomban
    10.30h: az elsőáldozás ünnepi szentmiséje a kápolnában,
    18.30h: szentmise a kápolnában.


* * * * *

- jövő vasárnap a papi-, és szerzetesi hivatások világnapja: megkezdünk egy ima-láncolatot a meglévő papokért, és újabb hivatásokért, a Krisztus-ikon házról-házra járásához hasonlóan

- köszönetet mondunk a templom felújítására folyamatosan felajánlott minden adományért!

- a református templomban lesz a jövő vasárnapi, 9h-i szentmise

- jövő vasárnap 11 gyermek fog először szentáldozáshoz járulni egyházközségünkben: imádkozzunk értük és családjaikért a készületben!

- a jövő évi Eucharisztikus Kongresszus nyitó miséjén történő elsőáldozásról, a jelenleg 2. osztályos hittanosok számára fogunk tájékoztatót eljuttatni. Az ő jelentkezésüket várják a szervezők, a plébánián keresztül. Felkészülésük is plébániai szervezésben történik majd.

- a Lovaregyleti kápolna búcsúját, Nepomuki Szent János ünnepét május 16-án, csütörtökön tartjuk majd

- Nyári hittanos tábor lesz Egyházközségünkben, július 15-19-ig (5 nap), melyre az 1-4. osztályosok jelentkezését várjuk. Helyszín a katolikus óvoda. 1.800 ft/fő/napi díjjal kell tervezni. Jelentkezni lehet május 31-ig a megfelelő összeggel, és kitöltött jelentkezési lappal, Vali néninél. Napi kétszeri étkezés, érdekes programok, mint pl. lovagi torna, kreatív foglalkozások, filmnézés, vetélkedők, ajándékok várják a gyerekeket.
A tábor mottója: Gyere a középkori magyar szentek udvarába!  

„(…) Az Úrral való találkozásban néhányan megérzik a megszentelt élet vagy a papi hivatás rendkívüliségét. Ez a felfedezés egyszerre fellelkesít és meg is ijeszt. Az ember arra érez meghívást, hogy emberhalásszá váljon az egyház hajójában, mégpedig önmaga teljes odaadottságában, illetve elköteleződve az evangélium és testvérei hiteles szolgálatában. Merészséget kíván a döntés, hogy mindent hátrahagyjunk azért, hogy az Urat kövessük, egészen neki szenteljük magunkat azért, hogy művében részt vehessünk. Számos belső ellenállás akadályozhatja egy ilyen döntés meghozatalát. Néhányakban akadályt jelenthet a túlságosan világias környezet, amelyben Isten és az evangélium számára látszólag nem akad hely, mások elbátortalanodnak és egyfajta „reményfáradtságba” süllyednek.

Nincs annál nagyobb öröm, mint életünket az Úrért kockáztatni. Különösen nektek, fiataloknak szeretném mondani: ne legyetek süketek az Úr hívására! Ha ő titeket erre az útra hív, akkor ne húzzátok vissza az evezőket a csónakba, hanem bízzátok rá magatokat. Ne hagyjátok, hogy eltántorítson benneteket a rátok törő bénító félelem a magaslatok láttán, amelyekre az Úr meghív. Mindig gondoljatok arra, hogy az Úr azoknak, akik hálóikat és csónakjukat elhagyják az ő követéséért, megígéri egy új élet örömét, ami eltölti a szívet és lelkesít hivatásuk ösvényén haladva. (…)”
(Ferenc pápa a Hivatások Világnapjára)

 


 

             HÚSVÉT 4. VASÁRNAP – ZSOLTÁR VÁLASZ
                 Mi az ő népe vagyunk, * és legelőjének nyája.