HIRDETÉSEK, SZENT IMRE EGYHÁZKÖZSÉG, DUNAKESZI-ALAG

Hirdetések: 2019. szeptember 9-15. Évközi 23. hét

„…nem lehet az én tanítványom”
(Lk 14,25-33)

SZERTARTÁSOK HETI RENDJE:

HÉTFŐ, 18h: szentmise a kápolnában, utána bibliaóra

KEDD, 10h: szentmise az idősek otthonában (Posta utca)

SZERDA, -

CSÜTÖRTÖK, Szűz Mária szent neve, emléknap
       18h: szentmise, szentségimádás a templomban

PÉNTEK, Aranyszájú Szent János püspök, emléknap
       18h szentmise a templomban

SZOMBAT, SZENT KERESZT FELMAGASZTALÁSA, ÜNNEP
       9h: ünnepi szentmise a templomban

ÉVKÖZI 24. VASÁRNAP
       9h: Veni Sancte szentmise a templomban,
       10.30h-kor szentmise a kápolnában


* * * * *

- hétfőn, az esti mise után megkezdjük a felnőttek bibliaóráit és katekéziseit a plébánián: szeretettel hívjuk a testvéreket! Ezen alkalmakkor, a szentségek vételének pótlására készülő felnőtteket is várjuk (katekumenek);

- egyházközségünkben szeptember 15-én, jövő vasárnap, a 9 órai szentmisében kérjük az új tanévre Isten áldását (Veni Sancte). Iskolai kellékeket, tankönyveket, egyebeket is megáldunk: a gyerekek, diákok hozzák magukkal;

- Templomunk karnagya, Horváth István tanár úr szeretettel várja új tagok jelentkezését a gyermek- és a felnőtt kórusba. 
A gyermekkórus első megbeszélése 2019. szeptember 8-án, a 9 órai szentmise után, a templomi hittanteremben lesz. 6 éves kortól lehet jelentkezni. 
A kórustagság remek alkalom, hogy a gyermekekbe  elültessük a templomi közösségért végzett önzetlen szolgálat fontosságát, miközben a zenei képességeik is fejlődnek. 
A felnőtt kórustagok a közösségért végzett szolgálat öröme mellé egy vidám, összetartó társaságot is nyernek.
Az idei első próba időpontja, helyszíne: 2019. szeptember 12. 19 óra, plébániai közösségi terem.

- a templom további színes-üveg ablakainak megrendeléséhez, elkészítéséhez kérjük a testvérek adományait (a Szent István király ablakra megkaptuk a felajánlást)! Szent Margit képe következhetne. Egy ablak 450 ezer Ft-ba kerül.

 

HITOKTATÁS

- a 8. osztályt már elvégzett ifjúság jelzését kérjük, ifjúsági hittan szervezése végett: melyik nap estéje lenne számukra megfelelő?

- a szülői visszajelzések figyelembe vételével az elsőáldozók csoportjának (3. osztály, és onnan fölfelé) hétfőnként, 16.30h-tól, a plébánián lesz a hittan; az első alkalom: szeptember 16.

 

- Trianon közelgő 100. évfordulójára való felkészülésként a Dunakeszi Civilek Baráti Köre előadásokat és beszélgetéseket tervez. Az első alkalom – rövid, kulturális műsor keretében – szeptember 8-án vasárnap 16:30- kor lenne az Alagi Tréningközpont kertjében (találkozás a Nándori utcai főbejáratnál). Fellépnek: Guttmann Vilmos és László Andrea előadóművészek, a beszélgetést vezetik: dr. Kisida Elek és Bán Mihály

 


 

             ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP – ZSOLTÁR VÁLASZ
  Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre.