HIRDETÉSEK, SZENT IMRE EGYHÁZKÖZSÉG, DUNAKESZI-ALAG

Hirdetések: 2019. november 11-17. Évközi 32. hét

ÚJRAÉPÍTVE - 9. HÉT

SZERTARTÁSOK HETI RENDJE:

HÉTFŐ, Tours-i Szent Márton püspök, emléknap
       18h: szentmise a kápolnában, utána bibliaóra

KEDD, Szent Jozafát püspök és vértanú, emléknap
       18h: szentmise a kápolnában

SZERDA, a magyar szentek és boldogok emléknapja
       14h: imaóra a templomban
       20h: Szent Rita-kör az óvodában

CSÜTÖRTÖK: 18h: szentmise, és szts.imádás a templomban

PÉNTEK, 18h: igeliturgia a templomban

SZOMBAT, 9h: szentmise a templomban
                              este: Szent Erzsébet-bál

ÉVKÖZI 33. VASÁRNAPJA
       9h: szentmise a templomban
       10.30h: szentmise a kápolnában


* * * * *

- október 31-én megemlékeztünk arról, hogy az alagi helyi lelkészséget plébánia rangra emelték; december 19-én pedig 80 éve lesz, hogy először mutattak be szentmisét a Szent Imre templomban. Idézet a Historia Domusból: „december 19-én már olyan állapotban volt a templom (a fa kazettás mennyezet még nem készült el), hogy püspöki engedéllyel Csík József bemutathatta az első szentmisét… és a hívek használatba vehették az épületet. A belső munkálatok ekkor még javában tartottak. A templom felszentelése majd csak a munkák elkészülte után történik meg.”

- egyházközségünk hölgy tagjai számára a Szent Rita-kör következő alkalmai: november 13 és december 11, 20-22h-ig a Katolikus Óvodában

- A Szent Imre Egyházközség és a KÉSZ szervezésében Mohay Bence, újságíró, riporter, az M4 Sport műsorvezetője "Cél, kereszt. Egy sportriporter mindennapjai" címmel tart beszélgetéssel egybekötött előadást november 14 csütörtök HELYETT, 21-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN 18.30-tól a Szent Imre plébánia Közösségi termében. Amellett, hogy minden érdeklődőt szeretettel várunk, a rendezvénnyel elsősorban az útkereső fiatalokat szeretnénk megszólítani, ezért hívjuk és várjuk az előadásra a gyermekeket, fiatalokat, unokákat, tanítványokat.

-SZENT ERZSÉBET BÁL: idén november 16-án, jövő szombaton kerül megrendezésre, a Radnóti Gimnázium aulájában. Támogató-jegyek a szokásos módon vásárolhatók. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket!

- november 21-én, csütörtökön Sarkadi Nagy Emese…

- november 23-án, szombaton, ismét „világméretű szentségimádás” lesz, Krisztus Király főünnepének előestéjén, készülve az Eucharisztikus Kongresszusra. Templomunkban 17 órától csendes, 18 órától énekes, vezetett formában történik majd a szentségimádás, és tart 19 óráig. Mindenkit szeretettel hívunk: köszöntsük együtt minél többen helyben is, és szerte az országban, sőt, a világban is Krisztust, a mindenség Királyát, aki jelen van köztünk a legszentebb Eucharisztiában!

- az adventi szent idő folyamán, amely közeledik, lesznek hajnali szentmisék, és lesznek szombat esti, azaz adventvasárnap előesti szentmisék, ünnepélyes adventi gyertyagyújtással. Az első: november 30-án, szombaton.

- Vali hitoktató néni várja a jelentkezőket, a karácsonyi misztériumjátékot eljátszó vállalkozó lelkes gyerekeket, akik szívesen vállalnak szerepet, és a hétvégi próbákat is vállalni tudják. A misztériumjáték bemutatása dec. 24-én délután lesz a templomban. Jelentkezni az alábbi email címen lehet: s.devecz.vali@gmail.com Az eddigi jelentkezésekért (is) köszönet és hála!

 

 


 

 

             ÉVKÖZI 32. VASÁRNAP – ZSOLTÁR VÁLASZ
          Betölt engem színed látása, * midőn felébredek, Uram.

 

            SZENT IMRE HERCEG ÜNNEPE – ZSOLTÁR VÁLASZ
           Én Uram, Istenem, * taníts meg tetszésed szerint élnem!