LITURGIKUS HETIREND

Évközi 24. vasárnap - 2020. szeptember 14. - szeptember 20.

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
szept.
14.
HÉTFŐ
A Szent Kereszt felmagasztalása
(ünnep)
--- --- 18.00: Szentmise 
szept.
15.
KEDD
A fájdalmas Szűzanya emléknap
18.00: Szentmise
Laci atya †Édesanyja
--- 7.00: Szentmise 
szept.
16.
SZERDA
Szent Kornél pápa és
Szent Ciprián püspök vértanúk emléknap
7.00: Szentmise 15.00 Imaóra
(Rózsafüzér Társulat)
---
szept.
17.
CSÜTÖRTÖK 17:30 szentségimádás

18.00: Szentmise
† Rezső édesapa és veje
† Sándor halála évfordulójára
18.00 Szentmise,
Lilláért és Józsiért, utána szentségimádás
---
szept.
18.
PÉNTEK 18.00: Szentmise
Zsófia 13. születésnapja
7.00: Szentmise ---
szept. 19. SZOMBAT

18.00: Előesti Szentmise
† Szabó Lajos és
† Szabó Lajosné Mária

---

19.00: Előesti Szentmise

szept.
20.
VASÁRNAP

Évközi 25. vasárnap

8.00: Szentmise
† Dervalics Miklósné

10.30: Szentmise
†Veres szülőkért és
†Mária édesanyákért

18.00: Szentmise (gitáros)
 

9.00: Szentmise
Hívekért

10.30: Szentmise(gyerekmise)
Élő Ildikóért

---

 

Zsoltárválasz:

Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: *könyörületre hajlik szíve

 

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Évközi 24. vasárnap - 2020. szeptember 13.
 

 • Püspök atya rendelkezése szerint a járvány megelőzése szempontjából a legfontosabb, hogy köhögő vagy hőemelkedésben szenvedő, betegségtüneteket mutató testvéreink ne vegyenek részt Szentmisén és közösség alkalmainkon. A veszélyeztetett idősebb, azaz 60 év felettiek és a krónikus betegek számára erősen ajánlott a hétköznapi mise látogatása, mely kizárólag számukra ezen időszak alatt a vasárnapi misét kiváltja. A vasárnapi misébe ők online tudnak bekapcsolódni. Egyúttal erre az esetre megadja Püspök atya a felmentést a vasárnapi mise kötelezettsége alól a 60 év fölöttiek számára, ha hétköznap részt vesznek szentmisén. Szentmisén és Szentgyónáskor maszk (7 éves kor felett) és a védőtávolság használata kötelező. Kérjük a híveket, hogy a többi közösségi alkalmunkon is lehetőleg használjanak maszkot és tartsanak egymástól másfél-két méter távolságot. Perselyezést a Szentmise után tartsuk! Ahol a templomon kívül a mise ki van hangosítva, ott javasolt a vasárnapi misén különösen a kisgyerekes családoknak a kicsikkel kívül tartózkodni, így is csökkentve a fertőzés kockázatát. A misét kintről hallgatva a miselátogatás ebben a formában most elfogadott. Az áldoztatás számukra a templom ajtóban külön megoldható.

 • A következő vasárnapokon, szeptember 13-án és 20-án lehetőség lesz egyházi hozzájárulást fizetni szentmisék előtt és után. Akik vasárnapi Szentmiséken nem tudnak jelen lenni, azok perselyadományukat hétköznapokon vagy átutalással is: felajánlhatják: Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647 sz. számlára, és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is.

 • BABA-MAMA KLUB - évek óta működik szerdánként 9-11 óra között a mamák és babák nagy örömére a Szent Erzsébet óvodában.

 • Ifi: péntekenként 17 órakor tartjuk a plébánián. Ide várjuk a korábbi ifiseket és az újakat, akik szívesen csatlakoznának és már legalább nyolcadik osztályosok vagy középiskolások.

 • A felnőtt katekézis csoportra várjuk a régebbi és új résztvevőket: mindazokat, akik felnőttként szeretnének megismerkedni a keresztény hit lényegével és felnőttként szívesen megkeresztelkednének, vagy elsőáldozók, vagy bérmálkozók lennének, mert gyerekkorukban ezek valamelyike elmaradt. Azokat is hívjuk, akik egyszerűen csak szívesen újragondolnák saját katolikus hitük alapjait, de immáron felnőtt módon. A következő alkalom szeptember 21-én 18.45-től lesz a plébánián. Kéthetente találkozunk.

 • Bibliaórára várunk minden érdeklődőt kéthetente hétfőn 18.45-től. Első alkalom szeptember 14-én lesz.

 • Minden csütörtökön fél 5-től 17.15-ig templomi hittanos foglalkozást tart Vali néni a harmadik osztályosoknak a felsősöknek pedig Erika néni. Első alkalom szeptember 10-én lesz.

 • Elsőáldozási szentmise, október 18-án vasárnap, 9:00-kor.

 • szeptember 27-én, vasárnap lesz a gyerekek első Szentgyónása 10 órától a Szent Imre templomban.

 • A bérmálkozás október 11-én, vasárnap, 16:00-kor lesz megtartva.

 • Az ifis korú bérmálandókat minden pénteken 17 órára várjuk a plébániára azokkal a fiatalokkal együtt, akik nem most lesznek bérmálkozók, de szívesen járnának az ifire.

 • A felnőtt bérmálandókat minden hétfőn 18.45-re várjuk a plébániára, szeptember 14-én, hétfőn pedig a bibliaórára, ugyanígy szeptember 21-én és 28-án felváltva, majd pedig október 5-én.

 • A templomkertben található saletli ülőpadját rongálók összetörték, fel kell újítanunk. A Szent Imre szobrot már korábban elszállítottuk és folyamatban van a játszótéri eszközök felújítása és cseréje is, amikhez szíves támogatásukat kérjük.

 •  A Szent Rita kör szeptember 24-én 20 órakor indul, a plébánián találkozunk