LITURGIKUS HETIREND

Évközi 33. vasárnap - 2020. november 16. - november 22-ig

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
nov.
16.
HÉTFŐ
Skóciai Szent Margit
---

18.00: Szentmise
Hálából

---
nov.
17.
KEDD
Nagy Szent Gertrúd szűz

18.00: Szentmise
Fodor Éva és Judit és családjukért

--- 7.00: Szentmise 
 
nov.
18.
SZERDA
Szent Péter- és Szent Pál- bazilika felszentelése
7.00: Szentmise
† Erzsébet †Péter szülők lelki üdvéért
--- ---
nov.
19.
CSÜTÖRTÖK
Árpád-házi Szent Erzsébet
Ünnep

17.30 Szentségimádás

18.00 Szentmise
† Erzsébet édesanya, Száraz családért

18.00 Szentmise,
utána Szentségimádás
---
nov.
20.
PÉNTEK
 

18.00: Szentmise
† Sándor lelki üdvéért

7.00: Szentmise
 
---
nov.
21.
SZOMBAT
Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban
Emléknap

18.00: Vasárnap előesti Szentmise
† Vörös Sándor
† Vörös Sándorné lelki üdvéért, Angyalka születésnapja emlékére

---

17.00: Vasárnap előesti Szentmise
† Szülőkért

nov.
22.
VASÁRNAP

Perselygyűjtés ma a Karitász javára lesz

8.00: Szentmise
59. házassági évforduló

10.30: Szentmise
† Keresztúri Istvánné Julianna édesanyáért

18.00: Szentmise
Ujfalusy szülők és
† Lászlóért

9.00 Szentmise
Hálából Dalmáért születésnapján

10.30: Szentmise
Hívekért

---

 

Zsoltárválasz:

Boldog az az ember, * aki féli az Istent.

 

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Évközi 33. vasárnap - 2020. november 15.
 

 • Mint minden évben - most is rendeltünk Katolikus Kalendáriumot és naptárakat. Megérkeztek, már megvásárolhatók a Szent Imre templomban és a Plébánián is.

 • Októberben és novemberben is 6-6 db Adoremus maradt, decembert már nem tudjuk lemondani, de januártól kevesebbet rendelünk. Úgy gondoljuk, hogy ebben a nehéz időszakban még nagyobb szükségünk lenne az Adoremus otthoni forgatására.

 • Hamarosan itt az advent. Ilyenkor szoktuk elkezdeni az adventi koszorúk alapanyagainak a beszerzését. Most is ezt tennénk, de a mennyiséget illetően elbizonytalanodtunk. Szeretnénk egy körülbelüli számot tudni, hogy ki az, aki a templomban szeretné majd megvásárolni a koszorúját. Kérjük, jelezzetek Druzsin Margitnál a 30/6767491-es telefonszámon, legkésőbb vasárnap estig.
  Az Óvodában az idén nem lesz koszorúkötés. A koszorúkat hagyományos, (3 lila, 1 rózsaszínű) gyertyákkal fogjuk díszíteni.
  A koszorúkötés időpontjáról a szentimrés listán olvashattok.

 • Novembertől (a téli időszakban) szombati napokon az előesti szentmise a kápolnában 17 órakor kezdődik.

 • A Rózsafüzér Társulat szerdai imaórája a járványhelyzet miatt bizonytalan ideig elmarad, délután 3 órakor mindenki otthon imádkozza a rózsafüzért.

 • Minden első és második vasárnapon a fél 11-es Szentmisén gyerekekhez szóló prédikációt tartunk a Szent Imre templomban, a harmadik és negyedik vasárnapon pedig a Szent Mihály templomban.

 • A héten már on-line közösségi alkalmakra kell áttérnünk mind a felnőtt mind a gyerekcsoportoknál, ezért kérjük a felnőtteket és a gyerekek szüleit, hogy adják meg a csoportvezetőknél az e-mail címüket és telefonszámukat, amelyen kapcsolatba léphetünk. A csoportjainkat on-line folytatjuk a szokásos időpontokban itt:
  https://meet.jit.si/szentimrekozossegek
  Mindössze be kell írnotok ezt a linket a böngészőbe, s egy olyan okostelefon vagy laptop elé kell ülnötök, melyen van legalább hangkártya és lehetőleg webkamera. Csak a Szentmiséken és a Szentségimádáson tudunk továbbra is együtt lenni személyesen vagy egyéni beszélgetésben, lelki vezetésben, gyónásban, amivel felkereshetitek az atyákat.

Csoportjaink:

 •  Felnőtt katekézis csoportra várjuk mindazokat, akik felnőttként szeretnének megismerkedni a keresztény hit lényegével vagy akik megkeresztelkednének, elsőáldozók, vagy bérmálkozók lennének, mert gyerekkorukban ezek valamelyike elmaradt. Azokat is hívjuk, akik egyszerűen csak szívesen újragondolnák saját katolikus hitük alapjait, de immáron felnőtt módon a következő alkalom 23-án hétfőn 18.45-től lesz, de a járvány miatt on-line.

 • Felnőtt bibliaóra: 30-án hétfőn 18.45-től lesz on-line megtartva.

 • Ifi-alkalmak pénteken 17 órakor lesznek on-line megtartva.

 • A csütörtöki fél 5-től 17.15-ig meghirdetett templomi hittanos foglalkozásokat Erika néni videokonferenciában tartja, a kisebbek foglalkozásai Vali nénivel és a hétfői 5 órai negyedikes foglalkozások a héten elmaradnak. Az on-line foglalkozásokra való áttérés megfelelő módjának megtalálása miatt ezeket a szülőket a héten meg fogjuk keresni. Kérjük, hogy legkésőbb péntek délig válaszoljanak a kiküldött kérdőívre.

 • Bizonytalan ideig elmaradnak Baba-Mama Klub foglalkozások is.

 • Akik vasárnapi Szentmiséken nem tudnak jelen lenni, azok perselyadományukat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is.

 • Püspök atya rendelkezése szerint a Szentmiséken lehetőleg mellőzzük az éneklést és amikor most csak hallgatni tudjuk a zenei szolgálatot, készítsük fel lelkünket arra az időre, amikor újra teljes szívvel együtt énekelhetünk majd. Tünethordozó, köhögő vagy hőemelkedésben szenvedő testvéreink ne vegyenek részt Szentmisén és közösségi alkalmainkon! A veszélyeztetett és idősebb testvéreink, azaz a 60 év felettiek és a krónikus betegek számára erősen ajánlott a hétköznapi mise látogatása, mely kizárólag számukra ezen időszak alatt a vasárnapi misét kiváltja. A vasárnapi misébe ők online tudnak bekapcsolódni. Szentmisén és Szentgyónáskor maszk (7 éves kor felett) és a védőtávolság használata kötelező.

 • A vasárnapi Szentmiséket az Alagi Szent Imre Plébánia nevű youtube csatornán követhetik:
  https://www.youtube.com/channel/UCI80e0dgRgKrqhy_b4VbKgA

 • November 21-én, Krisztus Király ünnepét megelőző szombaton este 6 órától világméretű Szentségimádásba kapcsolódunk. Ezen a napon tartjuk Krisztus Király Katolikus Általános Iskolánk tantestületének lelkigyakorlatát is és velük együtt szeretnénk hálát adni kibővült és megszépült iskolánkért, és ennek az imádságnak a keretében könyörgünk diákjainkért és munkatársainkért, hogy a keresztény nevelés még jó sokáig és egyre teljesebben megvalósulhasson intézményünk, egyházközségeink és családjaink összefogásával. Erre az eseményre személyesen és on-line is kapcsolódhatnak a hívek, a szülők és a diákok. Személyes jelenlétre csak a kijelölt ülőhelyek erejéig lesz lehetőség, hogy az előírt védőtávolságot megtarthassunk. Az élő on-line közvetítést pedig az egyházközség face-book csoportjában követhetik. Akik inkább délelőtt tudnának kapcsolódni, azoknak lesz lehetőség a Szent Mihály templomban a pedagógusok személyes jelenlétében ugyanerre a szándékra tartott Szentségimádáson ugyanaznap reggel 9-kor részt venni, melyet a Szent Mihály plébánia honlapján (http://dunakeszi-fo.vaciegyhazmegye.hu/) és Laci atya face-book oldalán keresztül követhetnek. A Váci Piarista Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet nyolcosztályos, négyosztályos és angolnyelvi előkészítős (5 évfolyamos) képzésére. Ismerkedésre várják a tanulókat november 12-étől korlátozott számban, előzetes regisztráció alapján. A beiskolázási tájékoztatót kérjük keressék a vac.piarista.hu honlapon, és a hirdetőre és az asztalra kihelyezett ismertetőkben.                  előesti szentmise a kápolnában 17 órakor kezdődik.

 • A Rózsafüzér Társulat szerdai imaórája a járványhelyzet miatt bizonytalan ideig elmarad, délután 3 órakor mindenki otthon imádkozza a rózsafüzért.

 • Minden első és második vasárnapon a fél 11-es Szentmisén gyerekekhez szóló prédikációt tartunk a Szent Imre templomban, a harmadik és negyedik vasárnapon pedig a Szent Mihály templomban.

 • A héten a közösségi alkalmak többségét még megtartjuk, de hamarosan számítani lehet arra, hogy on-line közösségi alkalmakra kell áttérnünk mind a felnőtt mind a gyerekcsoportoknál, ezért kérjük a felnőtteket és a gyerekek szüleit, hogy adják meg a csoportvezetőknél az e-mail címüket és telefonszámukat, amelyen kapcsolatba léphetünk.

 • Akik vasárnapi Szentmiséken nem tudnak jelen lenni, azok perselyadományukat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. • Pénteken 17 órakor ifi-alkalmakat tartunk, de a járvány miatt a Szent Imre templomban.

 • Felnőtt katekézis csoportra várjuk mindazokat, akik felnőttként szeretnének megismerkedni a keresztény hit lényegével vagy akik megkeresztelkednének, elsőáldozók, vagy bérmálkozók lennének, mert gyerekkorukban ezek valamelyike elmaradt. Azokat is hívjuk, akik egyszerűen csak szívesen újragondolnák saját katolikus hitük alapjait, de immáron felnőtt módon a következő alkalom 9-én hétfőn 18.45-től lesz, de a járvány miatt a Szent Imre Templomban. Kéthetente találkozunk.

 • A most elsőáldozottakat várja Laci atya hétfőn estére 17 órától, de a járvány miatt a Szent Imre Templomba.

 • A csütörtöki fél 5-től 17.15-ig meghirdetett templomi hittanos foglalkozások elmaradnak.

 • Baba-Mama Klub: szerdánként 9-11 óra között a Szent Erzsébet Katolikus Óvodában.

 • Püspök atya rendelkezése szerint tünethordozó, köhögő vagy hőemelkedésben szenvedő testvéreink ne vegyenek részt Szentmisén és közösségi alkalmainkon. A veszélyeztetett idősebb testvéreink, azaz a 60 év felettiek és a krónikus betegek számára erősen ajánlott a hétköznapi mise látogatása, mely kizárólag számukra ezen időszak alatt a vasárnapi misét kiváltja. A vasárnapi misébe ők online tudnak bekapcsolódni. Szentmisén és Szentgyónáskor maszk (7 éves kor felett) és a védőtávolság használata kötelező. Kérjük a híveket, hogy a többi közösségi alkalmunkon is lehetőleg használjanak maszkot és tartsanak egymástól másfél-két méter távolságot.

 • November 21-én, Krisztus Király ünnepét megelőző szombaton este 6 órától világméretű Szentségimádásba kapcsolódunk. Ezen a napon tartjuk Krisztus Király Katolikus Általános Iskolánk tantestületének lelkigyakorlatát is és velük együtt szeretnénk hálát adni kibővült és megszépült iskolánkért, és ennek az imádságnak a keretében könyörgünk diákjainkért és munkatársainkért, hogy a keresztény nevelés még jó sokáig és egyre teljesebben megvalósulhasson intézményünk, egyházközségeink és családjaink összefogásával. Erre az eseményre személyesen és on-line is kapcsolódhatnak a hívek, a szülők és a diákok. Személyes jelenlétre csak a kijelölt ülőhelyek erejéig lesz lehetőség, hogy az előírt védőtávolságot megtarthassunk. Az élő on-line közvetítést pedig az egyházközség face-book csoportjában követhetik. Akik inkább délelőtt tudnának kapcsolódni, azoknak lesz lehetőség a Szent Mihály templomban a pedagógusok személyes jelenlétében ugyanerre a szándékra tartott Szentségimádáson ugyanaznap reggel 9-kor részt venni, melyet a Szent Mihály plébánia honlapján (http://dunakeszi-fo.vaciegyhazmegye.hu/) és Laci atya face-book oldalán keresztül követhetnek.

 • A Váci Piarista Gimnázium és Kollégium felvételt hirdet nyolcosztályos, négyosztályos és angolnyelvi előkészítős (5 évfolyamos) képzésére. Ismerkedésre várják a tanulókat november 12-étől korlátozott számban, előzetes regisztráció alapján. A beiskolázási tájékoztatót kérjük keressék a vac.piarista.hu honlapon, és a hirdetőre és az asztalra kihelyezett ismertetőkben.