A támogatott fejlesztés megnevezése:

1117. számú Szent Imre Cserkészcsapat 2021-es nyári táborának megvalósítása


A támogatási azonosító: EKCP-KP-1-2021/1-000438

 

A pályázaton elnyert 400.000 Ft támogatás célja a Dunakeszi Szent Imre Plébánia közösségéhez szorosan kötődő 1117. számú Szent Imre Cserkészcsapat 2021-es nyári táborának megvalósítása volt. A program a tervezett teljes időtartammal és programmal megvalósításra került.

A cserkésztábor helyszíne egy Csővár külterületén található erdős terület volt. A tábor 2021. július 1. és 18. között valósult meg. A táborban összesen 89 fő vett részt, a napi átlagos létszám 57 fő volt a felsősöknek szóló időtartam alatt és 45 fő az alsósok táborában. A tábor megvalósításáért 15-20 fő vezető felelt.

A cserkésztábor alapvetően nomád keretek között zajlott. A tábor első néhány napján építkezéssel telt, a vezetők és a gyerekek kialakították a saját életterüket és a központi építményeket.
A tábor további részében szinte minden nap volt valami mozgalmas program, sport, hadijáték, sorverseny, vagy kirándulás. A mozgós programok mellett helyet kaptak a kézműves foglalkozások, népdaltanulás és szentmise is.

 

 

A tábor utáni értékelések alapján jól sikerült a program, a vezetők és a szülők visszajelzései alapján sikerült egy olyan programot megvalósítani a gyerekek számára, ahol nem csak maradandó élményekkel gazdagodhattak, de testileg és lelkileg is megerősödhettek, fejlődhettek, illetve az őrsi és az őrsök közötti közösségek is erősebbek lettek a közös élmények által.