LITURGIKUS HETIREND

Nagyböjt 1. vasárnapja - 2021. február 22 - február 28-ig

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
febr.
22.
HÉTFŐ
Szent Péter apostol székfoglalása
Ünnep
--- --- 18.00 Szentmise
† Mészáros Lajosné és
† Skotnyár Mariannáért. Szerdán 24-én lesz a temetésük.
febr.
23.
KEDD

18.00 Szentmise
Betegekért

---

7.00 Szentmise
† Gézáért

febr.
24.
SZERDA
Szent Mátyás apostol
Ünnep

7.00: Szentmise
Dunakeszi hívekért

--- ---
febr.
25.
CSÜTÖRTÖK

18.00 Szentmise
Papokért

18.00 Szentmise
Hálából Adélért
Utána
Szentségimádás

---
febr.
26.
PÉNTEK

17.00 Keresztút
18.00 Szentmise
Tisztítótűzben szenvedőkért

18.00 Keresztút
18.30 Szentmise
Anna Édesanyáért halálának első évfordulóján

---
febr.
27.
SZOMBAT

18.00: Vasárnap előesti Szentmise
†G Veres Erzsébet és
†Tóth Ferenc szülőkért

---

17.00: Vasárnap előesti Szentmise
Elhunyt Erzsébetért

febr.
28.

Nagyböjt 2. vasárnapja
Perselygyűjtés a Katolikus iskolák részére

8.00: Szentmise
†Legindi és †Molnár család elhunyt tagjaiért

10.30: Szentmise
Hálából Annáért és †dédnagymamáért

18.00: Szentmise
Hála és köszönet mindenkinek, akik a járvány megfékezésében dolgoznak. Többek között
Balázs András atya,
Dr. Müller Cecília,
Dr. Orbán Viktor

9.00 Szentmise
† Ferencért,
† és élő hozzátartozókért

10.30: Szentmise
Katalinnak segítségért

---

 

Zsoltárválasz:

Uram, minden utad irgalom és hűség* azoknak, kik szövetséged törvényét megtartják

 

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Nagyböjt 1. vasárnapja 2021. február 21.
 

 • Nagyböjti időben meg kell tartani Egyházunk előírásait a böjtre és a hústilalomra vonatkozóan, melyek súlyos bűn terhe mellett kötelező közös minimum vállalásként köteleznek minden római katolikus keresztényt. A hústilalmat 14. évtől kell megtartani. Nagyböjt pénteki napjain hústilalom van, de a kötelezőkön kívül több önmegtagadást és lemondást is vállalhatunk, így készülve Urunk feltámadásának megünneplésére.

 • Február 14-én, vasárnap, a farsangi időszak szép lezárásaként 16.30-tól farsangi on-line koncertet tartottunk élőben a Szent Imre Templomból, melyen közreműködött Kristófi László és Scheuring Kata Fischer Annie-díjas művészek.

 • Köszönet a művészeknek a szép előadásért.

 • Ferenc pápa 2020 végén, Patris corde – kezdetű levelével meghirdette a Szent József évet, amely 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tart. Ebben az évben a katolikus egyház különös tisztelettel emlékezik meg Szent Józsefről, Mária jegyeséről, Jézus nevelőapjáról.
  Laci atya Szent Józsefről írt cikksorozatából szemezgetve:
  “Jézusnak olyan apja volt, akitől meg tudta tanulni, hogy emberileg hogyan integrálja önmagába önnön női oldalát anélkül, hogy ez elpuhítaná vagy elnőiesítené. Apjában olyan embert ismert meg, aki képes a gyengédségre, az odaadásra, az erőszakmentességre és a sebezhetőségre. Ugyanakkor képes az aktív cselekvésre, a konfrontációra és a konfliktusra is. Istenhez való bensőséges kapcsolata révén olyan férfivá lett, aki képes volt hátat fordítani a társadalom által elvárt szerepeknek. Ő az egész ember, az egész férfi. A nő az, aki otthonossá teszi a házat belülről, s a család belső intimitását, a részleteket ő tudja megtölteni Lélekkel és élettel. Ezzel szemben a férfi az, aki a falakat építi, hogy védelmezze, s a családját mint egységet elkülönítse másoktól.”
  A cikksorozat megtalálható
  https://mente.hu/szent-jozsef-cikksorozat-0-resz/
  csak be kell írni ezt a linket a böngészőbe.

 • Minden pénteken 18.00-kor Keresztutat tartunk, utána szentmise.

 • A csoportjainkat a héten is on-line folytatjuk a szokásos időpontokban itt:
  https://meet.jit.si/szentimrekozossegek.
  Mindössze be kell írnotok ezt a linket a böngészőbe. Az időpontokat már nem írjuk, hiszen mindenki (akit érint) tudja.

 • Tervezett nyári táboraink:
  Idén is szervezünk nyári napközis hittantábort az alsós korosztály (1-4. osztály) részére az alábbi időpontban: 2021. júl. 5-9-ig. A részvételi díjat később tudjuk megadni, mivel a tábor szervezése folyamatban van. A napközis hittantábor idei mottója:" Én vagyok az élet kenyere" (Jn 6,48)- az Oltáriszentség. Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket: Laci atya, András atya és Vali néni

  • Szent Imre napközis tábor: (alsós 1-4.oszt) júl 5-9.

  • Szent Imre Cserkésztábor: (nagyok) 5. oszt felfelé júl 1-12; (kicsik) 2-4.oszt júl 13-17.

  • Szent Imre Családtábor szervezése folyamatban. Tervezett időpont: Szent Imre Cserkésztábor befejezése után 1-2 héttel lenne.

 • Akik 2021-ben házasságot szeretnének kötni, azoknak hirdetjük, hogy március elején kezdődik a jegyesoktatás és on-line kezdjük meg! Javasoljuk, hogy akik amiatt halogatták eddig az esküvőt, mert lakodalomra gyűjtöttek, a covidos helyzetben fontolják meg, hogy nem lehet-e Isten ajándéka a járványban az, hogy eleve egy kisebb létszámú, szűkebb családi környezetben megszervezett ünneppel készülve most kiváló módon rendezhetik kapcsolatukat Isten előtt is.

 • Tünethordozó, köhögő vagy hőemelkedésben szenvedő testvéreink ne vegyenek részt Szentmisén!

  • Akik vasárnapi Szentmiséken nem tudnak jelen lenni, a vasárnapi Szentmiséket és egyéb közvetített alkalmakat az Alagi Szent Imre Plébánia nevű youtube csatornán követhetik.
   Ők perselyadományukat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet az átutalásokért. Készpénzes - nyugtás befizetésekre úgy, mint tavaly majd csak a lazítások után lesz lehetőségünk.

 • Irodai ügyintézést a járvány alatt csak telefonon és elektronikusan tudunk biztosítani:
  Telefonos irodai ügyeletet Margitka biztosít hétfőn és szerdán 9-től 13 óráig, pénteken 13 órától 17 óráig a 30-6767-491-es telefonszámon és a plebania.alag@gmail.com.
  A plébánia vonalas számát (27-540-395) átmenetileg nem fogjuk használni.

 • Személyes jelenléttel csak a Szentmiséket, Szentségimádást, a betegek és rászorulók látogatását, Szentségek kiszolgáltatását, a temetéseket és a lelki beszélgetést biztosítjuk (ez utóbbit igény szerint on-line).

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-8231-719-es számon Laci atyát, András atyát pedig a 30-5639132-es számon)!

 • Kereszteléseket minden hónap első vasárnapján a Szent Imre-templomban a 9 órakor kezdődő szentmisében, harmadik vasárnapon pedig a Szent Mihály-templomban a fél 11-es Szentmise után tartunk.

 • A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid online felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek ehhez a linkhez kapcsolódva: (https://meet.jit.si/keresztelesdunakeszin).

Minden hónap első és második vasárnapján a fél 11-es Szentmisén a gyerekekhez szóló prédikációt tartunk a Szent Imre templomban, a harmadik és negyedik vasárnapon pedig a Szent Mihály templomban.