LITURGIKUS HETIREND

Húsvétvasárnap - 2021. április 5-től - április 11-ig

Kérjük a testvéreket, ha élőben szeretnék követni a közvetítéseket, akkor iratkozzanak fel mindkét plébánia youtube csatornájára és/vagy László atya Facebook-oldalára, mert váltakozó lesz, hogy mikor, melyik templomból melyik csatornán tudjuk az élő közvetítést biztosítani. A Feliratkozás vagy az ismerősnek jelölés gombot kell megnyomni az alábbi linkekre kattintva. László atya viszont kéri, hogy aki bejelöli Őt, az írjon is pár szót, hogy milyen céllal!

 • Szent Mihály Plébánia Dunakeszi: https://www.youtube.com/channel/UCUcHzv-fQREBjoNQKxyB6iw

 • Alagi Szent Imre Plébánia: https://www.youtube.com/channel/UCI80e0dgRgKrqhy_b4VbKgA

 • Farkas László: https://www.facebook.com/farkas.laszlo.946/

 

 

A jelzett mise szándékokat eredetileg a Szent Mihály templomban íratták (kivéve, ahol kiírtuk, hogy Szt. Imre), de az online rend miatt - bár ugyanaz nap - , de néhol eltérő időpontban és helyszínen tudjuk csak elvégezni.

Mise szándékok Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
ápr.
05.
HÚSVÉTHÉTFŐ betegekért és az egészségügyben dolgozókért

8:00 - Közvetített szentmise
a Szent Imre - templomból

ápr.
06.
KEDD
HÚSVÉT NYOLCADÁBAN
Élő Kovács családért

18:00 - Közvetített szentmise
 a Szent Mihály - templomból

ápr.
07.
SZERDA
HÚSVÉT NYOLCADÁBAN
tisztítótűzben szenvedő lelkekért

07:00 - Közvetített szentmise
 a Szent Mihály - templomból

ápr.
08.
CSÜTÖRTÖK
HÚSVÉT NYOLCADÁBAN

† szülőkért

17:30: közvetített Szentségimádás,
18:00 - Közvetített szentmise
a Szent Imre - templomból

ápr.
09.
PÉNTEK
HÚSVÉT NYOLCADÁBAN

Jézus Szíve tiszteletére

7:00 - Közvetített szentmise
a Szent Mihály - templomból

ápr.
10.
SZOMBAT
HÚSVÉT NYOLCADÁBAN

Szeplőtelen Szűzanya tiszteletére

18:00 - Közvetített előesti szentmise
a Nepomuki Szent János-kápolnából

ápr.
11.

HÚSVÉT 2. VASÁRNAPJA
AZ ISTENI IRGALMASSÁG VASÁRNAPJA

9.00 - † Lászlóért
Bán Mihály halálának 3. évf.

10.30 † Bán Mihály és
† Tóth Mária szülőkért és élő cst.

Hálából 51. házassági évf. (áldást kérnek)

09:00 - szentmise közvetítése
 a Szent Imre-templomból (felnőtteknek prédikációval)


10:30 - szentmise közvetítése
a Szent Mihály - templomból (gyerekeknek szóló prédikációval)
A szentmise után elmondjuk közösen az Irgalmasság rózsafűzért

 

Zsoltárválasz:

Mint szarvasgím a források vizét, * úgy sóvárog utánad a lelkem, Istenem.

 

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Húsvétvasárnap 2021. április 4.
 

Kedves Testvérek!

TEMPLOMFELÚJÍTÁS FINISBEN:

       Amint mindnyájatok előtt ismert, folyamatban van templomunk felújításának második komolyabb szakasza, a templom előtti tér kialakítása és a templom körüli terület rendezése. A fejlesztést központi költségvetési támogatás segítségével valósítjuk meg.

       Ahogy látjátok, ha a templom felé sétáltok, a vége felé közelednek a munkák, az időjárás melegedésével a kertészeti feladatok is nagyot lépnek előre hamarosan. A költségvetési támogatás azonban néhány feladatot már nem tud fedezni, melyekhez kérjük tehát a Kedves Testvérek áldozatos segítségét, anyagi támogatását. A különféle befejezés előtt álló feladatok hiányzó összköltsége 3 millió Ft. A felújítási projekt már számos látható eredménnyel bír, azonban még hátra van - többek közt - a téren elhelyezendő Szent Imre szobor elkészítése és felállítása, valamint az annak eső elleni védelméül szolgáló fedett pergola elkészítése, valamint a templom még hiányzó mennyezeti díszeinek, faragványainak -köztük a templom közepén lévő fő alak, a Patrona Hungariae- elkészítése és felrakása, mely önmagában is komoly technológiai feladat. Továbbá előttünk áll a templom kertjében a kibővített szaletli, mint közösségi tér elhelyezése és kialakítása.

Ezzel szeretnénk méltón befejezni a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra azt, amit őseinknek nem sikerült a háború miatt: a templom mennyezeti díszítését. Sőt! Annak érdekében, hogy a projekt minden tervezett eleme megvalósulhasson és a járvány lezajlásával akár már nyárra közösen birtokba vehessük a teljes külső területet is, kérjük nagylelkű adományaitokat! Hozzájárulásotokat Isten fizesse meg!

 

 • Mindenkinek szeretnénk megköszönni, aki hozzájárult ahhoz, hogy minden nehézség dacára szép lehetett a Szent Három Napunk húsvétunk. Köszönjük a színvonalas közvetítéseket, a takarítást a virágozást a Szent Sír állítást és őrzést, a ministrálást, a zenei szolgálatot és az áldoztatások megszervezésében nyújtott segítséget.

 • A Szent Imre templom külső ajtaját és a Nepomuki Szent János Kápolnát nappal nyitva tartjuk, lehetőséget adva mindenkinek, aki szeretne bemenni imádkozni, elcsendesedni.

 • Lehetőség nyílik szentmisék után szabadtéri szentáldozásra és szentgyónásra (utóbbit szombat vasárnap kivételével jelezni kell az atyák felé) a védőtávolság betartásával és maszkban. Éljünk a lehetőséggel! Egyéni időpont is kérhető.

 • Húsvét hétfőn nem lesz bibliakör és gyerekcsoport, csak jövő héttől folytatjuk katekézissel itt:
  https://meet.jit.si/szentimrekozossegek
  Az ifi a szokott időben folytatódik.

 • Csütörtökön 20.00-kor Apakört tartunk ugyanezen a linken.

 • Április 11-én vasárnap 15 órakor folytatódik az on-line jegyesoktatás. További időpontok: április 25., május 9. 23., június 6. vasárnapokon 15.00-17.30-ig. Szeretettel várjuk a szentségi házasságra készülő jegyespárokat!

 • Az Új Ember újságok megérkeztek, kiraktuk a templom előterébe, onnan elvihetők. Az áprilisi Adoremus a templomból és a Kápolnából is elvihető, kérlek Benneteket keressétek!

 • Tervezett nyári táboraink:

  • Szent Imre napközis tábor: (alsós 1-4.oszt) júl 5-9.

  • Szent Imre Cserkésztábor: (nagyok) 5. oszt felfelé júl 1-12; (kicsik) 2-4.oszt júl 13-17.

  • Szent Imre Családtábor szervezése folyamatban. Tervezett időpont: Szent Imre Cserkésztábor befejezése után 1-2 héttel lenne.

 • A vasárnapi Szentmiséket és egyéb közvetített alkalmakat az Alagi Szent Imre Plébánia nevű youtube csatornán kövessék! Perselyadományukat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet az átutalásokért. Készpénzes - nyugtás befizetésekre úgy, mint tavaly majd csak a lazítások után lesz lehetőségünk.

 • Irodai ügyintézést a járvány alatt csak telefonon és elektronikusan tudunk biztosítani: Telefonos irodai ügyeletet Margitka biztosít hétfőn és szerdán 9-től 13 óráig, pénteken 13 órától 17 óráig a 30-6767-491-es telefonszámon és a plebania.alag@gmail.com. A plébánia vonalas számát (27-540-395) átmenetileg nem fogjuk használni.

 • Személyes jelenléttel csak a szentmiséket, szentségimádást, a betegek és rászorulók látogatását, szentségek kiszolgáltatását, a temetéseket és a lelki beszélgetést biztosítjuk (ez utóbbit igény szerint on-line).

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, András atyát pedig a 30-563-9132-es számon)!

 • A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid online felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek ehhez a linkhez kapcsolódva:
  (https://meet.jit.si/keresztelesdunakeszin).

A járványhelyzet idején a szombat előestin kívül vasárnaponként két szentmisét közvetítünk: a 9 órait és a fél 11-est. A nyilvános istentiszteletek elmaradásának időszakában, hogy a kisgyermekes családokat segítsük, minden fél 11-es szentmisében a gyerekekhez fog szólni a prédikáció (Picúrral), a 9 órai és a szombat előesti lesz felnőttekhez szóló, amit élőben és felvételről is megtekinthetnek a kedves Testvérek.