LITURGIKUS HETIREND

2021. május 03-tól május 09-ig (Húsvét V. hete)

Kérjük a testvéreket, ha szeretnék követni a vasárnapi mise-közvetítéseinket (Szent Imre templomból 9.00-kor, plusz első és második vasárnapi gyerekmise fél 11-kor, Szent Mihály templomból pedig mindig fél 11-kor), akkor iratkozzanak fel mindkét plébánia youtube csatornájára. A Feliratkozás gombot kell megnyomni az alábbi linkekre kattintva.

 • Szent Mihály Plébánia Dunakeszi: https://www.youtube.com/channel/UCUcHzv-fQREBjoNQKxyB6iw

 • Alagi Szent Imre Plébánia: https://www.youtube.com/channel/UCI80e0dgRgKrqhy_b4VbKgA

 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
máj.
03.
HÉTFŐ
Szent Fülöp és Jakab apostolok
Ü.
--- --- 18.00 Szentmise
Váta Fülöp Édesapáért névnapján és
Hálából a 30 évért.
Májusi litánia
máj.
04.
KEDD
Szent Flórián vértanú e.

18.00 Szentmise
Németh Józsefné Veres Mária halálának évfordulójára és elhunyt László fiukért
Májusi litánia

---

7.00 Szentmise
Hálából születésnapon
Májusi litánia

máj.
05.
SZERDA

7.00: Szentmise
Hálából 55. házassági évfordulóra

Májusi litánia

--- ---
máj.
06.
CSÜTÖRTÖK

17.30 Szentségimádás
18.00 Szentmise
Molnár család elhunyt és élő tagjaiért
Májusi litánia

18.00 Szentmise
Utána
Szentségimádás

Májusi litánia

---
máj.
07.
PÉNTEK
Boldog Gizella
Első péntek

18.00 Szentmise
Jézus Szíve tiszteletére
Májusi litánia
18.45 Dicsőítő Szentségimádás alatta gyóntatás

---

7.00 Szentmise
Benedek, Benjamin és Máté gyermekekért
Májusi litánia

máj.
08.
SZOMBAT

18.00: Vasárnap előesti Szentmise
Hálából Segítő Szűzanya tiszteletére házassági évforduló alkalmából.
Májusi litánia a Szűzanya tiszteletére

---

17.00: Vasárnap előesti Szentmise
Elhunyt Kovács Gizella édesanyáért és nagymamáért

Májusi litánia a Szűzanya tiszteletére

máj.
09.

Húsvét VI. vasárnapja

8.00: Szentmise
Tóth Lajosné halálának évfordulójára

10.30 Közvetített szentmise
Dunakeszi hívekért

18.00: Szentmise
Feredi György férj és édesapa halálának évfordulójára
Májusi litánia a Szűzanya tiszteletére

9.00 Szentmise
Közvetített szentmise
Elhunyt Fekete Sándor szerető férjért, apáért, nagypapáért, nagybácsiért
Májusi litánia a Szűzanya tiszteletére

10.30: Szentmise
 

---

 

Zsoltárválasz:

Dicsérlek téged, Istenem * szent néped körében.

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
HÚSVÉT V. VASÁRNAPJA 2021. május 02.
 

Kedves Testvérek!

TEMPLOMFELÚJÍTÁS FINISBEN:

       Templomunk felújításának finiséhez érkeztünk. Immáron teljes pompájában tündöklik előttünk a Patrona Hungariae, Magyarország védasszonyának alakja, és részben felhelyezésre kerültek a templom hiányzó mennyezeti díszei is. Templomunk eredeti álmennyezeti tervéhez hűen készítette el azokat Mészáros Ferenc szobrászművész, a Leszkovszky György festőművész, az Iparművészeti Egyetem megboldogult tanára hagyatékában talált kis méretű skicc jellegű rajzból kiindulva. Köszönet illeti Révész P. László népi iparművészt is a faragványok festéséért és az ornamentikák aranyozásáért, továbbá Nagy Emil asztalos mestert és csapatát a faragványok felhelyezéséért, valamint Ölbey István belső építészünket a szakmai koordinálásért. Istennek hála, ezzel sikerülhet befejeznünk azt, amit őseink félbehagytak a háború miatt. Megvalósításra vár még a templom előtti tér az új Szent Imre szoborral, valamint a templom körüli terület rendezése a kibővített saletli-val, hogy nagyobb létszámú közösségi rendezvényeinket megtarthassunk fedett kültéren. Hátra van még a templom hiányzó üvegablakainak az elkészítése is. A fejlesztést 77 milliós állami központi költségvetési támogatás segítségével valósítjuk meg, mely azonban néhány feladatot már nem tud fedezni. Ezekhez kérjük tehát a Kedves Testvérek áldozatos segítségét, anyagi támogatását. A különféle befejezés előtt álló feladatok hiányzó összköltsége 3 millió Ft.

       Csak a ti hozzájárulásotokkal tudjuk elérni, hogy a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a projekt minden tervezett eleme elkészülhessen. Sőt, hogy a járvány lezajlásával akár már nyárra közösen birtokba vehessük a teljes külső területet is. Ehhez kérjük nagylelkű adományaitokat! Hozzájárulásotokat Isten fizesse meg!

 • Ma Anyák napja van, szeretettel köszöntjük az édesanyákat és nagymamákat!

 • Május 7-én Elsőpéntek, meglátogatjuk betegeinket. Gyónási lehetőség a reggel 7 órai Szentmise után a kápolnánál, vagy az este 6 órai Szentmise előtt, továbbá az azt követő dicsőítő Szentségimádás alatt a Szent Mihály templomban lesz.

 • Május hónapban májusi litániákat tartunk a szentmisék után a Szűz Anya tiszteletére.

 • Ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket. Továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás. Saját magunk vagy hozzátartozóink veszélyeztetettsége esetén a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alóli felmentés továbbra is életben van, de akik a fenti okból nem jönnek el személyesen, nekik otthonról kell bekapcsolódniuk a vasárnapi szentmisékbe!

 • A Szent Imre templom külső ajtaját és a Nepomuki Szent János Kápolnát nappal nyitva tartjuk, lehetőséget adva mindenkinek, aki szeretne bemenni imádkozni, elcsendesedni.

 • Hétfőn 17.00-kor gyerekcsoport, 19.00-kor bibliaóra, pénteken 17.00-kor ifi a szokott módon on-line folytatódik.

 • Május 6-án csütörtökön Apakör, szeretettel várom az apákat este 8-ra egyenlőre még a szokásos online módon.

 • A közösségi alkalmainkba erre a linkre kattintva kapcsolódhattok be:
  https://meet.jit.si/szentimrekozossegek

 • Közeleg május 20-a a személyi jövedelemadó bevallásának és az adó 2 x 1%-ról való rendelkezés határideje. Nagyon fontos, hogy rendelkezzünk. Tisztelettel kérjük az alábbi két célra:
    - az első 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház számára. Rendelkező száma: 0011;
    - a másik 1%-ot az egyházközség alapítványára: Szent Imre Alapítvány; adószáma: 18683370-1-13;

 • Az Új Ember újságok, a májusi Adoremus és a Szeressük Egymást kiadvány is megérkezett, kiraktuk a templom előterébe, onnan elvihetők, kérlek Benneteket vegyétek - vigyétek, sajnos mindig sok marad.

 • Tervezett nyári táboraink:

  • Szent Imre napközis tábor: (alsós 1-4.oszt) júl 5-9.

  • Szent Imre Cserkésztábor: (nagyok) 5. oszt felfelé júl 1-12; (kicsik) 2-4.oszt júl 13-17.

  • Szent Imre Családtábor: 2021.07.26 - 2021.08.01. (hétfőtől vasárnapig). Ebben az évben egy új helyszínt próbálhatunk ki, a Ceglédfürdői Diáktábort. Az előzetes regisztráció alapján 100 körüli létszámnál tartunk, ezért lefoglaltuk a tábor helyszínt. Azoknak a családoknak a jelentkezését várjuk akik minimum 4 éjszakára el tudnak jönni.

 • A vasárnapi szentmiséket és egyéb közvetített alkalmakat az Alagi Szent Imre Plébánia nevű youtube csatornán kövessétek! Perselyadományotokat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatjátok (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet az átutalásokért.

 • Egyházi hozzájárulás és adományok készpénzes - nyugtás befizetésére - május 16-án és 23-án a szentmisék előtt és után lesz lehetőség.

 • Irodai ügyintézést a járvány alatt csak telefonon és elektronikusan tudunk biztosítani: Telefonos irodai ügyeletet Margitka biztosít hétfőn és szerdán 9-től 13 óráig, pénteken 13 órától 17 óráig a 30-6767-491-es telefonszámon és a plebania.alag@gmail.com. A plébánia vonalas számát (27-540-395) átmenetileg nem fogjuk használni.

 • Személyes jelenléttel csak a szentmiséket, szentségimádást, a betegek és rászorulók látogatását, szentségek kiszolgáltatását, a temetéseket és a lelki beszélgetést biztosítjuk (ez utóbbit igény szerint on-line).

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, András atyát pedig a 30-563-9132-es számon)!

 • A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid online felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek ehhez a linkhez kapcsolódva:
  (https://meet.jit.si/keresztelesdunakeszin).

Minden hónap első és második vasárnapján a fél 11-es Szentmisén gyerekekhez szóló prédikációt tartunk a Szent Imre-templomban, a harmadik és negyedik vasárnapon pedig a Szent Mihály-templomban.