LITURGIKUS HETIREND

2021. június 7-től június 13-ig ÚRNAPJA

Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel mindkét plébánia youtube csatornájára. A Feliratkozás gombot kell megnyomni az alábbi linkekre kattintva. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szentmiséken való on-line részvétel a mai naptól nem helyettesítheti a személyes részvétel, csak betegek számára engedélyezett.

 • Szent Mihály Plébánia Dunakeszi: https://www.youtube.com/channel/UCUcHzv-fQREBjoNQKxyB6iw

 • Alagi Szent Imre Plébánia: https://www.youtube.com/channel/UCI80e0dgRgKrqhy_b4VbKgA

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
jún.
07.
HÉTFŐ
üldöztetést szenvedő keresztényekért

---
 
---

18.00 Szentmise

jún.
08.
KEDD
Boldog Sándor István szerzetes és vértanú

18.00 Szentmise


---
 

7.00 Szentmise

jún.
09.
SZERDA

7.00: Szentmise


---
 
---
jún.
10.
CSÜTÖRTÖK

17.30 Szentségimádás

18.00 Szentmise
Király Imréné Zsomboki Mária halálának 7. évfordulója

18.00 Szentmise
A bűnök bocsánatáért
Utána
Szentségimádás

---
jún.
11.
PÉNTEK
Jézus Szent Szíve
Főünnep

18.00 Szentmise
Elhunyt Erzsébetért, akit a mai napon temettünk

---

7.00 Szentmise
Jézus Szíve tiszteletére

jún.
12
.
SZOMBAT
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve

18.00: Előesti szentmise
+Bíró György édesapa, valamint élő és elhunyt hozzátartozókért

---

17.00: Előesti szentmise

Hálából 80. születésnapon.

jún.
13
.

ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

8.00: Szentmise

Hasenfracz család élő és elhunyt családtagjaiért
10.30 Szentmise
(közvetítjük is)
Dunakeszi Hívekért

18.00: Szentmise
Lipniczki Gyuláné Terézia halálának évfordulójára

9.00 Szentmise
(közvetítjük is)
keresztelés:
Iván Dániel Marcell
A Dunakeszi hivekért

10.30 Szentmise

---

 

Zsoltárválasz:

Az Úrnál az irgalom, * és bőséges a megváltás nála.

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
ÚRNAPJA, 2021. június 06.
 

 • Azon gyerekeknek és szüleiknek akik a Kongresszuson lesznek elsőáldozók, június 8-án, kedden 19 órakor on-line szülői értekezletet tartunk (apa, anya gyerek). Június. 13-án vasárnap a fél 11-es szentmise után lesz az ő első gyónásuk. A Szent Imre templomban Laci atya, a Szt. Mihály templomban András atya gyóntatja meg őket.

 • A járványhelyzet kedvező alakulása miatt Püspök atya visszavonta a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli veszélyeztetettség miatti általános felmentést a Váci Egyházmegyében. Ismét lehetővé válik a kóruspróba és a kóruséneklés, a szükséges elővigyázatosság megtartásával. A szertartásokon továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

 • A Szent Imre templom külső ajtaját és a Nepomuki Szent János Kápolnát nappal nyitva tartjuk, lehetőséget adva mindenkinek, aki szeretne bemenni imádkozni, elcsendesedni.

 • A bibliakörösöket és a felnőtt katekézis résztvevőit közös záróalkalomra várjuk június 10- én, csütörtökön este 7 órára a Szent Mihály Plébániára várjuk mindkét plébánia híveit a Szent István utca 41. szám alá. Nyáron nem tartunk több alkalmat.

 • Most pénteken élőben tartjuk az ifis záróalkalmat, 17 órakor a Szent Imréseknek a Kápolnánál, 19.30-kor a Szent Mihályosoknak a Szent Mihály Plébánián. Nyáron nem lesz ifi, de a nyári táborainkba várjuk az ifiseket résztvevőként és segítőként egyaránt.

 • Most szerdán (június 9-én) 18 órától fél 9-ig mind a Szent Imrés, mind a Szent Mihályos egyházközségi táborok szervezőit és segítőit (beleértve a napközis és elutazós táborokat, valamint a családtábor segítőit is) táborelőkészítő megbeszélésre várom a kápolnához (Kápolna utca 12.). Aki csak online tud bekapcsolódni, ezen a linken keresztül tud:
  https://meet.jit.si/táborelőkészítő

 • Június 7-én, hétfőn 17 órakor tartjuk a negyedikes gyerekcsoport záróalkalmát is, szintén már élőben.

 • Pótjelentkezés nyári táborainkra június 6. vasárnap estig:

  • Szent Imre napközis tábor: (alsós 1-4.oszt) júl 5-9. Jelentkezés:
   https://forms.gle/1zMhen5rQPAXzgNb7

  • Szent Imre Cserkésztábor: (nagyok) 5. oszt felfelé júl 1-12; (kicsik) 2-4.oszt júl 13-17.

  • Szent Imre Családtábor: 2021.07.26 - 2021.08.01. (hétfőtől vasárnapig). Ebben az évben egy új helyszínt próbálhatunk ki, a Ceglédfürdői Diáktábort. Azoknak a családoknak a jelentkezését várjuk akik minimum 4 éjszakára el tudnak jönni, ezen túl számítunk az ifisek részvételére is. A jelentkezéshez elkészült a végleges jelentkezési űrlap, kérjük, hogy töltsék ki május 31.-ig itt:
   https://forms.gle/mDCCX4fGcvwaei587
   A jelentkezés az űrlapon meghatározott előleg befizetésével válik véglegessé. Várjuk szeretettel a régi és új jelentkezőket is!

  • Ifjúsági tábor Laci atyával Máriabesnyőn augusztus 2-7 (hétfőtől-szombatig), és a galga-mentés egyházmegyés fiatalokkal 12 éves kortól (vagy befejezett hatodik osztálytól) 30 éves korig.
   Jelentkezés: https://forms.gle/PEnJHPq1K9Fcb2NWA
   Tábor minimum díja: 11 ezer Ft, de aki rá akar/tud szánni többet, akkor max. 15 ezer Ft. Első testvér díja 8 ezer Ft. Részletek: mente.hu.

  Minden táborunkban gyakorlatilag végig ott lesz Laci atya és András atyával együtt szeretné, ha minél többen értékes időt tölthetnénk a nyáron együtt Jézussal! A napközis táborokba még felnőtt és fiatal segítőket is várunk! Szívesen ajánljuk még az Észak-Duna mentés ifjúsági tábort is ugyanennek a korosztálynak, mely július 6-tól 11-ig lesz Nagymaroson.
  Jelentkezés: https://forms.gle/KQPtrcD3HnaX7Hit6
  Végül hirdetjük a Szentjánosbogár tábort is: augusztus 1 – 6. Dunakeszi, Krisztus Király Iskola. Korosztály: 2005-2011-es évben születettek (10-16 év), helyieknek, környékbelieknek: 9-18 év. On-line jelentkezés:
  http://szentjanosbogar.hu/2021-es-gyermek-kamasz-szentjanosbogar-lelki-napok-jelentkezes/

 • Az Eucharisztikus Világkongresszusra való jelentkezés kedvezményes időszakát június végéig meghosszabbították. A szeptember 5-től 12-ig Budapesten rendezett világtalálkozón Ferenc pápával is találkozhatunk. A jelentkezést egyénileg is elvégezhetitek, de megbízhattok bennünket is, hogy végezzük el helyettetek, de akkor vagy az alábbi elektronikus űrlapon, vagy a templomban található papír adatlapon meg kell, adjátok a szükséges adataitokat. Haladók! Az iec2020.hu oldalon önállóan is pl. családi csoportokba rendezhetitek magatokat, de ha az egyházközséggel egy szektorban szeretnétek elhelyezkedni, vagy pedig együtt utaznátok, akkor rendeljétek hozzá magatokat a Dunakeszi Szent Mihály és Szent Imre Plébániák nevű csoporthoz is, melynek csoport azonosítója: IEC-Y24N. Mise után mindenki kap egy tájékoztatót, amit olvassatok el és vegyetek ki minél több napra szabadságot, hogy ezen a történelmi jelentőségű találkozón minél több programon együtt lehessünk! Kérjük, hogy akik önmagukat regisztrálják a kongresszusra és nem kérik segítségünket, azok is regisztráljanak az alábbi egyházközségi űrlapon is
  (itt: https://forms.gle/FeP6AEJszoWFgXA27),
  hogy kapcsolatba tudjunk lépni velük az egyházközségi szervezések kapcsán és az esemény során!

 • Perselyadományotokat hétköznapokon vagy átutalással is felajánlhatjátok (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) és az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet az átutalásokért.

 • Visszaállt a személyes irodai ügyfélfogadás a Szent Imre Plébánián, Kápolna utca 12. Ügyintézéskor kérjük a maszk használatát. Irodai nyitvatartás: hétfő, szerda 9 - 13 óra, péntek: 13 - 17 óra. Plébánia hívható vonalas száma: 27-540-395, e-mail címe: plebania.alag@gmail.com Margitot továbbra is lehet hívni a 30/6767-491-es számon.

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, András atyát pedig a 30-563-9132-es számon)!

 • A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek.