LITURGIKUS HETIREND

2021. július 19-től július 25-ig ÉVKÖZI XVI. VASÁRNAP

Kérjük a testvéreket, hogy iratkozzanak fel mindkét plébánia youtube csatornájára. A Feliratkozás gombot kell megnyomni az alábbi linkekre kattintva. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szentmiséken való on-line részvétel nem helyettesítheti a személyes részvételt, csak betegek számára engedélyezett.

 • Szent Mihály Plébánia Dunakeszi: https://www.youtube.com/channel/UCUcHzv-fQREBjoNQKxyB6iw

 • Alagi Szent Imre Plébánia: https://www.youtube.com/channel/UCI80e0dgRgKrqhy_b4VbKgA

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
júl.
19.
HÉTFŐ
NYÁRI MISEREND
___
 

NYÁRI MISEREND
___
 

NYÁRI MISEREND
___
 
júl.
20.
KEDD

7.00 Szentmise
Frankhuzerné Bóla Margit halálának évf. emlékére


---
 
---
júl.
21.
SZERDA

7.00: Szentmise


---
 
---
júl.
22.
CSÜTÖRTÖK
Szent Mária Magdolna ünnep

---
 

7.00 Szentmise
Szentségimádás

---
júl.
23.
PÉNTEK
Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje

7.00 Szentmise
Máté születésnapja alkalmából


---
 
---
júl.
24
.
SZOMBAT
Árpád-házi Szent Kinga szűz en.

18.00: Előesti szentmise
Nagy Gábor és Kiss Anna elhunyt szülőkért és + oldalági nagyszülőkért.


---
 

17.00: Előesti szentmise

júl.
25
.

ÉVKÖZI XVII. VASÁRNAP

10.30 Szentmise
Anna halálának évfordulója emlékére és Imre édesapáért Hálából az elvégzett tanulmányi évekért

18.00: Szentmise
Nóriért

9.00 Szentmise
Hálából házasságunkért és az ajándékokért

Búcsúzás András atyától a 9 órai és a fél 11-es Szentmisén

 

Zsoltárválasz:

Az Úr nékem pásztorom, * ínséget nem kell látnom

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Évközi XVI. vasárnap 2021. július 18.
 

 • András atyát Marton Zsolt Püspök atya augusztus 1-től áthelyezi Vácra, hozzánk pedig Ecseri Pál káplán atya érkezik Nagykátáról. A július 25-i, vasárnapi Szentmiséken búcsúzunk András atyától a 9 órain a Szent Imre templomban, a fél 11-esen pedig a Szent Mihály templomban búcsúzunk, Ecseri Pál atyát pedig augusztus 1-jén, a vasárnapi Szentmiséken köszönthetjük körünkben. Figyelni kell, hogy ezen a napon csak délután 4-kor lesz Szentmise a Szent Imre templomban, hogy a család tábor résztvevői is visszérjenek, a Szent Mihályban pedig a fél 11-es Szentmisén és az esti 6 órain is már Pali atyát fogadhatjuk. Imádkozzunk papi szolgálatukért!

 • A járványhelyzet kedvező alakulása miatt a Szentmiséken nem kötelező maszkot viselni, lehetséges újra a szentáldozás rendes formája, az ajakra áldozás, a szenteltvíz használata és a békerítus kézfogással végzett formája.

 • A Szent Imre templom külső ajtaját és a Nepomuki Szent János Kápolnát nappal nyitva tartjuk, lehetőséget adva mindenkinek, aki szeretne bemenni imádkozni, elcsendesedni.

 • A szeptember 5-től 12-ig Budapesten rendezett világtalálkozón Ferenc pápával is találkozhatunk. A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is,

  augusztus 29-ig

  várja a jelentkezéseket.
  A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak. A kongresszuson, a nyilvános szentmiséken és az eucharisztikus körmeneten való részvételünkkel tegyünk tanúságot hitünkről a világ felé! A jelentkezést egyénileg is elvégezhetitek, de megbízhattok bennünket is, hogy végezzük el helyettetek, de akkor vagy az alábbi elektronikus űrlapon, vagy a templomban található papír adatlapon meg kell, adjátok a szükséges adataitokat. Haladók! Az iec2020.hu oldalon önállóan is pl. családi csoportokba rendezhetitek magatokat, de ha az egyházközséggel egy szektorban szeretnétek elhelyezkedni, vagy pedig együtt utaznátok, akkor rendeljétek hozzá magatokat a Dunakeszi Szent Mihály és Szent Imre Plébániák nevű csoporthoz is, melynek csoport azonosítója: IEC-Y24N. Vegyetek ki minél több napra szabadságot, hogy ezen a történelmi jelentőségű találkozón minél több programon együtt lehessünk! Kérjük, hogy akik önmagukat regisztrálják a kongresszusra és nem kérik segítségünket, azok is regisztráljanak az alábbi egyházközségi űrlapon is
  (itt: https://forms.gle/FeP6AEJszoWFgXA27), hogy kapcsolatba tudjunk lépni velük az egyházközségi szervezések kapcsán és az esemény során!

 • Elkezdődött az elővásárlási időszak a Kongresszus kiemelt kulturális programjaira pl. Csík Zenekar stb., amelyekre elsőként azok válthatnak jegyet, akiknek érvényes regisztrációjuk van a Hungexpo-n zajló programra. Regisztrált személyenként 2 db jegy vásárlására lesz lehetőség a jegy.hu oldalon keresztül (a regisztrációs fiókban elérhető 8-jegyű saját azonosító segítségével). Ha valaki segítséget kér, pl. nem tudja a kódját, keresse Kulcsár-Deák Andreát (deakandi@gmail.com) vagy Burián Dórát (dora.burian@gmail.com).

 • Július 25.-én, vasárnap fél 10-től lesz a Bárka Kaland táborban résztvevők szüleinek szülői értekezlet a plébánián. Itt megbeszéljük a tudnivalókat, illetve itt kell befizetni a tábordíj fennmaradó részét is! Várjuk a szülőket!

 • Sokan jelentkeztek minden táborunkba. Hálásak vagyunk az eddigiekért. Kérjük a kedves Testvérek imáját, hogy megtérések szülessenek, ne legyen semmi baj a táborainkban és megtapasztaljuk Isten szeretetét.

 • Hirdetjük a Szentjánosbogár tábort is: augusztus 1 – 6. Dunakeszi, Krisztus Király Iskola. Korosztály: 2005-2011-es évben születettek (10-16 év), helyieknek, környékbelieknek: 9-18 év. On-line jelentkezés:
  http://szentjanosbogar.hu/2021-es-gyermek-kamasz-szentjanosbogar-lelki-napok-jelentkezes/

 • Ügyfélfogadás a Szent Imre Plébánián, Kápolna utca 12. Irodai nyitvatartás: hétfő, szerda 9 - 13 óra, péntek: 13 - 17 óra.
  Plébánia hívható vonalas száma: 27-540-395, e-mail címe: plebania.alag@gmail.com Margitot továbbra is lehet hívni a 30/6767-491-es számon.

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, András atyát pedig a 30-563-9132-es számon)!

 • A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek.

 • Nyári miserend a Szent Imre Templomban és a Nepomuki Szent János Kápolnában:

  • Csütörtökön reggel 7 órakor a Szent Imre templomban lesz szentmise, s azt követően szentségimádás

  • Szombaton délután 17 órakor Kápolnában lesz szentmise

  • Vasárnap 9 órakor Szent Imre templomban lesz szentmise (kivéve augusztus 1-én, amikor Ecseri Pál káplán atya fogadása miatt csak délután 4 órakor lesz Szentmise