Ferenc pápa személyesen
jön hozzánk!

Világtalálkozónak ad helyszínt Budapest


Ez lehet minden jószándékú ember első nagy találkozása a világjárvány után.


Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, 2021. szeptember 5-12-ig

www.iec2020.hu

Kedvezményes jelentkezés május 31-ig!
 

Kérjük a Testvéreket, hogy tegyék szabaddá magukat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, s minél több programon legyünk együtt (érdemes már most a szabadságot kivenni)! Lehetőleg vegyék meg majd az öt napos csomagot, de várják meg a jövő vasárnapot, amikor segíteni fogunk a regisztrációban. Addigra lesz egy egyházközségi csoportazonosítónk, így egymás mellett kapunk majd helyet. Május 23-án, pünkösd vasárnapján és május 30-án a vasárnapi szentmisék után segítünk regisztrálni mindenkinek a templom bejáratánál, csak hozzák el az igazolványaikat és befizetésüket, akik nem átutalással fizetnének. Ha május 31-ig regisztrálni, akkor az öt napra mindössze 7200 Ft-ot kell majd fizetni, mellyel a rendezvényt akkor is érdemes támogatnunk, ha csak egy-egy napot tudunk ott lenni. Vannak természetesen ingyenes programok is.


Olvassák el a honlapon a jelentkezési és részvételi tájékoztatót és a programokat! www.iec2020.hu
 

Az esemény szept. 5-én, vasárnap kezdődik a Hősök terén 15 órakor kezdődő nyitó Misével, amihez a beléptetési időt is hozzá kell számítani itt lesz az országos szintű elsőáldozás a pápai legátus celebrálásával. Ez a nap ingyenes, de belépőjegyet kell váltania mindenkinek elektronikusan vagy papír alapú igényléssel! Hasonlóképpen ingyenes a szept. 11. szombat délelőtt, délutáni Margit-szigeti családi nap, majd a délután 17 órai Kossuth téri Szentmise és azt követő gyertyás körmenet a Hősök terén, valamint a vasárnap délelőtti záró szentmise Ferenc pápával, de ezekre is regisztrálni kell. A regisztrált résztvevők ugyanis egyen zarándok csomagot kapnak.

       Hétfőtől-péntekig a Hungexpo-n 8-tól 15.30-ig fantasztikus tanúságtételek, Szentmisék és fakultációk lesznek a világ minden pontjáról érkezett tanúságtevőkkel. Ide fizetős belépőjegyet kell váltani, ami tartalmaz egy ebédjegyet is és igényelni lehet plusz költség nélkül Budapest közlekedési bérletet. Az 5 napra ez mindössze 7200 Ft lesz, amennyiben május 31-ig regisztrál az illető. Ha valaki csak az utolsó pillanatban gondolja meg magát és helyszínen vált belépőjegyet, akkor az egy napra 5000 Ft lesz, de ők nem kapnak ebédet és BKK bérletet. Minél később regisztrálunk, annál drágább lesz a belépés.

       Ezért az a javaslatunk, hogy, aki még bizonytalan, hogy minden nap ott tud-e lenni, az vegye meg mégis az egész hetes belépőt és támogassa ezt a rendezvényt, aminek sokkal magasabb önköltségei vannak, mint amennyiért belépőt lehet vásárolni (vagy vegyen 3 napos belépőt 4800 Ft-ért, ami 3 egymást követő hétköznapra érvényes, esetleg egy naposat). Gondoljunk arra, hogy ezzel a Magyar Egyházat is támogatjuk, még ha nem is tudunk elmenni a végén. Ez esetben azonban kötelezően módosítanunk kell majd a regisztrációnkat, jelezve, hogy mely programokon nem tudunk ott lenni mégsem, hogy ne foglaljuk el a helyet mások elől. Papír alapú regisztrációt nem áll módunkban módosítani.

       A hétvégék ingyenesek ugyan, de többnyire regisztráció-kötelesek. A hétköznap esték is ingyenesek és a városszerte szervezett rengeteg kulturális, zenei és képzőművészeti kiállítás is (pl. ARS Sacra). Csütörtök este pl. a Szent István Bazilikában lesz Szentségimádás, péntek este pedig ifjúsági fesztivált szerveznek 14 és 30 év közöttieknek, a Papp László Arénában 17 órától. A vasárnapi zárómise 11 órakor a Hősök terén lesz.

       Aki szeretne Laci atyával és az egyházközség tagjaival egy helyen lenni a rendezvény alatt, az mindenképp adja meg a regisztrációs azonosítóját, hogy Laci atya be tudja sorolni Őt az egyházközségi csoportba. Ez fordítva is történhet: úgy, hogy az egyénileg regisztrált felveszi saját magát Laci atya egyházközségi csoportjába a csoportkód megadásával. Amennyiben pl. egy családfő beregisztrálja csoportként a családját és rokonait (akkor ők is egymás közelében maradhatnak), de az egyházközség nagycsoportjához szeretnének tartozni, akkor szintén meg kell adják az egyházközség csoportkódját is a regisztrációkor, vagy Laci atya és munkatársai veszik majd fel a családot az egyházközséghez, amennyiben megadják a csoportkódjukat.

       Bárki, aki a jövőben csatlakozik a plébániai csoporthoz, akár egyéni, akár csoportos elektronikus regisztrációjakor, feltétlen jelezze a plébánián, hány személlyel és melyik rendezvényre csatlakoznának.

       Aki papír alapon regisztrál, nyomtatott nagybetűvel írjon és a plébánián vagy Szentmise után adja le, hogy digitalizálhassuk adatait! Mielőtt bárki felénk lead valamit, a befizetés átutalása jó, ha foganatosítva van, de azt az utat is lehet választani, hogy nekünk adja oda készpénzben és mi fizetjük majd be Őt a többi csoporttaggal együtt! Akik papír alapon regisztrálnak, május 25-ig hozzák el a mellékelt regisztrációs lapon feltüntetett adataikat és a befizetendő összeget, hogy legyen időnk felvinni az adatokat és befizetnünk a kedvezményes regisztráció jelentkezési határidejéig, május 31-ig bezárólag!


Szeretettel! Laci atya 20-823-17-19