LITURGIKUS HETIREND

2022. január 10 - január 16-ig; Urunk megkeresztelkedése
 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
jan.
10
.
HÉTFŐ

 

 

18.00 szentmise
jan.
11
.
KEDD

18.00 szentmise
Piroska halálának első évfordulója és születésnapja emlékére.
Margit elhalálozott nagymama névnapja emlékére.
Gyula nagypapa halálának 29. évfordulóján. 
07.00 szentmise
utána
szentségimádás
jan.
12
.
SZERDA 07.00 szentmise  

 
jan.
13
.
CSÜTÖRTÖK 17.30 szentségimádás
18.00 szentmise
Elhunyt Menyhárt Anna halálának évfordulóján
18.00 szentmise
Elhunyt Dányi Miklós József lelki üdvéért
18.40 szentségimádás


 
jan.
14.
PÉNTEK

18.00 szentmise
Monostori Tibike születésnapja emlékére 
07.00 szentmise
utána
szentségimádás
jan.
15.
SZOMBAT
Remete Szent Pál

18.00 szentmise
Lipniczky Gyula halálának első évfordulóján és elhunyt szülőkért 

17.00 szentmise

jan.
16.

VASÁRNAP
Évközi második vasárnap

8.00 Szentmise
Piroska és az egész családjáért
10.30 Szentmise
Szakáll László és szülei lelki üdvéért
18.00 Szentmise
Elhunyt Lengyel Andrea és kislánya Dórika

9.00 Szentmise
Elhunyt Budai Mihály édesapáért
10.30 Szentmise
  

 

Zsoltárválasz:

Áldja meg Isten az ő népét, * adjon neki békességet.


Gyóntatás:
vasárnapi Szentmisék előtt 20 perccel, hétköznapiak előtt 10 perccel, vagy Szentmisék után,
továbbá a vasárnap este 6-os Szentmisék alatt.

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Karácsony utáni 3. vasárnap. Urunk megkeresztelkedése
 

 • A Krisztus Király Általános Iskola szeretettel várja jelentkezni a leendő elsősöket, időpontfoglalás a felvételi beszélgetésre az iskola honlapján található.

 • Január 10-én, hétfőn este 7-kor felnőtt katekézis, január 11-én, kedden 4 órakor negyedik-ötödikes plébániai hittan lesz a kápolnánál, január 11-én kedden a hatodik-hetedik-nyolcadikos kis ifit 17 órakor a Szent Mihály plébánián tartjuk.

 • Január 10-én, hétfőn 15 órakor szülői-pedagógusi-munkatársi felnőtt katekumen csoportot tartunk az hitben kereső felnőttek valamint hitükben mélyülni vágyó óvodai, iskolai szülők és munkatársak számára a Krisztus Király Iskolában.

 • Várunk benneteket és hívjátok kedves nem katolikus ismerőseiteket is január 19-én, szerdán 18.30-ra a keresztények egységéért végzett Ökumenikus Imaestre a Szent Mihály templomba, majd azt követően egy szabadtéri teázásra a templomhoz.

 • A Szent Erzsébet Katolikus Óvodába katolikus keresztény elhivatottságú óvónénit keresünk. Jelentkezni szenterzsebetovidk@gmail.com címen lehet vagy személyesen az óvodában.

 • Akik 2022-ben szeretnének templomunkban, vagy dunakesziként máshol szentségi házasságot kötni, kérjük, hogy január végéig jelentkezzenek a plébánián, mert februártól jegyeskurzus kezdődik!

 • "Hullámvasúton" címmel 7 alkalmas önismereti bibliodráma csoportot indít Laci atya Dunakeszin a Kápolna utca 12-ben egy bibliodráma asszisztens-társával, Kettinger Gáborral, ahol lehetőség van a Biblia szövegeinek megelevenedése közben önismereti élményekre is szert tenni. Olyan lehetőséget szeretnénk biztosítani, ahol új dolgokat ismerhetünk meg magunkról, illetve, ahol más szemszögből is értelmet nyerhetnek érzéseink, cselekedeteink.
  Időpontok: Havonta szombaton 9-17 óra hét alkalommal, először január 29-én.
                   (02.19., 03.12., 04.23., 05.28., 06.25., 09.10.)
  Jelentkezési határidő: 2022. január 16. A jelentkezőkkel a csoport indulása előtt a vezetők személyes interjú keretében találkozunk.
  Jelentkezés, érdeklődés: farkas.laszlo@vaciegyhazmegye.hu, 20/8231719

 • A járványhelyzet fokozódása miatt belépés előtt fertőtlenítsük kezeinket és a közösségi alkalmainkon is kötelező a maszk használata, ügyeljünk a védőtávolságra is!

 • Irodai nyitvatartás: hétfő, szerda, péntek: 9 - 13 óra.
  Plébánia hívható vonalas száma: 27-540-395, e-mail címe: plebania.alag@gmail.com továbbra is lehet hívni a 30/6767-491-es számon Druzsinné Margitot.

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, Pali atyát pedig a 30-474-5561-es számon)!

 • Perselyadományukat vagy éves egyházi hozzájárulásukat hétköznapokon iroda időben bizonylat ellenében vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) továbbá az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet a támogatásokért!

 • A Szent József évet követően a 2022-es év az Amoris laetitia Családév lesz. Itt olvashatjuk az MKPK családreferens püspökének Marton Zsolt püspök atyának az ezt meghirdető nagy horderejű tanítást tartalmazó körlevelét:
  https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/4648/APAI-SZIVVEL-AKAROM-SZERETNI-A-CSALADOKAT.html

 • A januári legelső közösségi alkalmainkkal egy izgalmas folyamatba kapcsolódunk be, mégpedig egy Ferenc pápa által kezdeményezett világegyházi párbeszédbe, amelynek egyházmegyei szakaszának első kérdését fogjuk átbeszélni. A 2023-as Püspöki Világszinódus témája a szinodalitás lesz, amiről majd a világegyház püspökei fognak tanácskozni a Szentatya vezetésével. A szinódus, a szünodosz eredendően közös (szün) úton levést (hodosz) jelent. Ferenc pápa egyedülálló módon, a Világszinódusra készülve meghívja az Egyház egészét egy közös útra, hogy folytasson párbeszédet a legszélesebb körben, még az Egyháztól eltávolodottakat és a perifériára jutottakat is meghallgatva. Az egyes egyházmegyékre bízta, hogy válasszanak ki bizonyos égető témákat és kérdezzék meg a keresztény közösségeket és az egyéneket, hogy mennyire érzik a hívek és az emberek, hogy az Egyház együtt jár velük az úton Isten felé. A Szentatya kérése, hogy A módszer és a téma is a szinodalitás legyen, vagyis szinodális módon kérdezzék meg egyházmegyénként a különböző csoportok és egyének véleményét és javaslatait.

Marton Zsolt püspök atya első körben azt kéri tőlünk, hogy két témát vitassunk meg különböző plébániai közösségekben, idézem:

1. Nevezzünk meg konkrétan egy gyakorlatot/helyzetet/eljárást, amit egyházközségünkben működtetünk/ami jelen van, amelyet jó gyakorlatnak találunk! Fejtsük ki, hogy hosszú távon milyen hatásai lehetnek ennek a jó gyakorlatnak; "Hogyan valósítja meg Isten álmát?"

2. Nevezzünk meg konkrétan egy helyzetet, (helyi, vagy egyházi gyakorlatot) amelyben problémát látunk, fejtsük ki a problémából adódó előre látható következményeket és tegyünk konkrét, helyi szinten végrehajtható cselekvésre javaslatot!

Kérjük, hogy a válaszokat max. A/4-es terjedelemben közösségekként külön küldjétek meg a szinodus@vaciegyhazmegye.hu címre. Az segítség, ha az adott közösség jelzi, hogy melyik plébánia milyen jellegű közösségének a válaszáról van szó. Kérjük a válaszokat január 15-ig megküldeni. A beérkezett válaszok alapján február 1. tájékán újabb, részletesebb kérdéseket küld az egyházmegye, amelyekre a válaszokat február végéig várjuk. Aki szívesen olvas a témáról: itt találja Laci atya egyházmegyés ifjúsági régiós találkozókra írt előadását:
https://docs.google.com/document/d/1yhcjSXNsGjdwufbZ6DUQNlBvtmR4Tx__/edit?usp=sharing&ouid=108756172016472946407&rtpof=true&sd=true