LITURGIKUS HETIREND

2022. május 02. - május 08 -ig
Húsvét 3. vasárnapja
 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
máj.
09
.
HÉTFŐ  

 

18.00 Szentmise
májusi litánia

máj.
10
.
KEDD
Avila Szent János áldozópap és egyháztanító

17.30 májusi litánia
18.00 szentmise
Molnár család elhunyt és élő tagjaiért 
07.00 szentmise
májusi litánia
utána csendes
szentségimádás
máj.
11
.
SZERDA
Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú
7.00 szentmise
A szentmise után májusi litánia
 

 
máj.
12
.
CSÜTÖRTÖK
Szent Pongrác vértanú
17.15 májusi litánia és utána szentségimádás
18.00 szentmise
Bencéért
18.00 szentmise
Forrai Kati temetési miséje
utána májusi litánia szentségimádás


 
máj.
13
.
PÉNTEK
A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

17.30 májusi litánia
18.00 szentmise
Jézus Szíve tiszteletére 
07.00 szentmise
májusi litánia
utána csendes
szentségimádás
máj.
14
.
SZOMBAT

17.30 májusi litánia
18.00 szentmise
F. Tóth Ferenc és neje Erzsébet és elhunyt gyermekeikért 

17.00 Szentmise
Elhunyt édesanyáért és nagymamáért halálának 25. évf.
májusi litánia

máj.
15.

HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA
Betegek szentsége

8.00 szentmise
Beteg Piroskáért
10.30 szentmise
Hálából Ernő, Tímea, Rita, Fülöp, Erzsébet, Máté, +Vince, +Istvánért és szülőkért.
17.30 májusi litánia
18.00 szentmise
Monori Tibike halálának évford

9.00 Szentmise
elhunyt György lelkiüdvéért
utána májusi litánia a Szűzanya tiszteletére
10.30 szentmise
Hálaadásul és köszönettel 60. születésnap alkalmából 

 

Zsoltárválasz:

Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké.


Gyóntatás:
vasárnapi szentmisék előtt 20 perccel, hétköznapiak előtt 10 perccel,
vagy szentmisék után, továbbá a vasárnap este 6-os szentmisék alatt.

Hirdetések - Alagi Szent Imre Egyházközség
Húsvét 4. vasárnapja
 

 • Május 9-én, most hétfőn 15 órakor lesz az utolsó előtti felnőtt katekumen hittan a Krisztus Királyban.

 • Május 9-én hétfőn este 7-kor felnőtt katekézis lesz a Szent Imre Plébánián

 • Minden héten kedden 3 órakor imaórát tartunk, szeretettel várunk mindenkit a Szent Imre templomban.

 • Kéthetenként idősek bibliaórája, legközelebb május 11-én szerdán 3 órakor, vezeti Bisztrai Tibor.

 • Május 13-14-én ifis elutazós csapatépítő napokat tartunk középiskolásoknak, főiskolásoknak és hatodiktól nyolcadikos fiataloknak. Regisztrálni kell május 8. vasárnap éjfélig!
  https://forms.gle/Wc6fNLLBcfYKWPQWA
  A Dunakeszi központi állomásról 17.04-kor indulunk, diákigazolványt hozzatok! 14-én, szombaton este indulunk vissza a 18.34-es vonattal. Mindenki hozzon magával polifoamot és hálózsákot, kispárnát, sportos felszerelést! A vonatjegyet mindenki magának váltja meg (lehetőleg előre!) és ezen felül 3500 Ft-ot hozzatok magatokkal a hétvége költségeire! Helyszín: Vác-Deákvár: Bauer Mihály utcai közösségi ház.

 • Május 15-én vasárnap 9 órai szentmise keretében feladjuk a betegek kenetét azoknak a tartósan vagy súlyosan beteg beteg katolikus testvéreinknek, illetve minden 60 év felettinek, akik kérik és meggyónnak előtte. Gyóntatás 15-én vasárnap reggel 8 órától lesz a templomban, vagy május 14-én, szombat este 7.15-től 8-ig a Kápolna utca 12-ben. Segítsünk az idősek elszállítására a gyónáshoz és a szentmisére!

 • Május 16-án Nepomuki Szent János - Kápolnánk védőszentjének ünnepe lesz. Kápolnánk búcsúnapja. Ünnepeljük meg méltón.

 • Akik most legalább harmadik osztályosok és szeretnének ősszel elsőáldozók lenni vagy a Szent Mihály vagy a Szent Imre templomban, azokat Édesapjuk kell, hogy jelentkeztesse, mégpedig úgy, hogy május 16-án hétfőn este 7-re jöjjenek el gyermekükkel együtt a Kápolna utca 12-be, május 23. hétfő este 7-re pedig Édesanyjukkal a Szent Mihály templomba jöjjenek el az elsőáldozásra készülő gyerekek.

 • Május 29-én, vasárnap 16 órakor Marton Zsolt Püspök atya megbérmálja fiatal és felnőtt katekumeneinket. Aznap nem lesz este 6-os szentmise.

 • Június 6-án, Pünkösd hétfőn kirándulást szervezünk Pannonhalmára és Győrbe - mindkét plébánia hívei számára. A busz már megtelt. Kérünk, hogyha az autóval utazókhoz csatlakoztok, jelentkezzetek a belépő díjak megfizetésével a sekrestyében, vagy az alábbi formon:
  https://forms.gle/mhNRy5ar7uRV1XvN9
  Teljes árú részvételi díj buszköltség nélkül: 3200 Ft, a nyugdíjas és diák: 2500 Ft. 4 év alatti gyerekeknek ingyenes, az ennél kicsit nagyobbaknak és alsósoknak 1500 Ft.
  Program: Ellátogatunk Pannnonhalmára az Apátsághoz, ahol tárlatvezetés után részt veszünk a szerzetesek napközbeni imáján. Utána továbbmegyünk Győrbe, ott két csoportban megtekintjük az Apor Vilmos kiállítást (a másik csoportnak addig szabad program lesz), majd 16:00-kor Szentmisén veszünk részt a könnyező Szűzanya kegykép oltáránál.

 • Június 10-én, pénteken kora délutánig PontNeked címmel Egyházmegyei szintű 1000 fős Ifjúsági Fesztivál lesz a Monori városi sportcsarnokban szuper zenekarokkal és tanúságtételekkel, melyre elsődlegesen a hetedik-nyolcadik osztályos és középiskolás korú fiatalokat várjuk, tehát: kb. 13-19 éves korig. Az ötödiktől hetedik osztályos korú diákokat pedig a találkozóba ágyazott egyházmegyei ministránstalálkozóra várjuk! A diákokat az állami és az egyházi iskolákból is kikérheti a plébánosuk ezen a napon. Az ilyen kéréseket kérjük május 10-ig jelezni! Beléptetés 7.30-tól 8.30-ig, zárás 15.30-kor. Az esemény ingyenes, de regisztrációköteles. A résztvevők helyben elfogyasztható meleg ebédet is kapnak. Az eseményt a VIFI Alapítvány a Váci Egyházmegyével, valamint a Katolikus Iskolák Főhatóságával együtt szervezi és finanszírozza. Sok önkéntest is várunk! Részletek itt:
  https://mente.hu/jubileumok/pontnekedifjusaginap/
  Regisztráció május 10-ig a résztvevő fiatalok számára:
  https://forms.gle/tctGQSkbNdx6hREJA
  Regisztráció: Ministránsok és önkéntesek számára:
  https://forms.gle/zVLu6nuSUiRKUFrM9
  Aki szeretne Laci atyáékkal utazni, az jelezze az atyáknak is és írja be regisztrációkor Farkas László atyát csoportvezetőnek, az utazás módjánál pedig, hogy kisbusszal/autókkal érkezünk.

 • Június 18-án szombaton, Vácott Exc. Marton Zsolt diakonussá szenteli Szabó Gábor kispapunkat. A nagy ünnepi eseményre buszt indítunk. A sekrestyében és az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni:
  https://forms.gle/CnwpRf5Co51kDmb3A
  Jöjjünk minél többen! Imádsággal is készülünk, mert a szentelésig a csütörtöki szentségimádásokat Gábor kispapunkért és papi hivatásokért ajánljuk fel, mindkét templomunkban.

 • Július 2-án Egyházmegyei Családtalálkozó lesz Veresegyházon 9 órától a fél 6-os püspöki zárómiséig komoly előadók (pl. Csókai András, Afréka) és zenei fellépők pl. Pintér Béla mellett egész napos gyerekfelügyelet lesz. Délután pedig itt tartjuk meg az egyházmegyei akolitustalálkozót, ahova feleségükkel együtt várjuk az egyházmegye akolitusait.

 • Július 18-22. között “Embert a fedélzetre!” címmel hívunk és várunk az “Egyházmegyei fiú táborba” minden 10. évét betöltött 20 év alatti lelkes fiú ministránst, illetve a plébániai életben jelen lévő nagyobb fiúkat. A foglalkozások életkor szerinti bontásokban fognak zajlani atyákkal, kispapokkal, s hasonló mentalitású fiatalokkal. Helyszín: Váci Piarista Kollégium. Jelentkezés és részletek itt:
  https://mente.hu/embert-a-fedelzetre-vaci-egyhazmegyei-nyari-fiutabor/
   Jelentkezési határidő: május 31.

 • A Szent Erzsébet Katolikus Óvodába katolikus keresztény elhivatottságú óvónénit keresünk. Jelentkezni szenterzsebetovidk@gmail.com címen lehet vagy személyesen az óvodában.

 • Segítsünk együtt az Ukrajnából menekülteknek! A Dunakeszi Szent Mihály Karitasz csoportunk az egyházmegyével együttműködésben eljuttatja a felajánlásokat a rászorultaknak. Iroda időben a Szent Mihály Plébánián is leadhatók az adományok. Pénz adományt is elfogadunk. Ha utalással külditek, akkor írjátok a közleménybe: Ukrajna. Az adományokat a Szent Mihály Templom Plébániáján (Szent István u. 41.) lehet leadni nyugta ellenében az irodai órákban (H: 8-12, Sze: 14-18, P: 8-12). Lehetőség van személyes segítségnyújtás felajánlására a barabási menekülttáborban. Ezzel kapcsolatban a következő telefonszámon nyújtunk információt: 06-30-61-71-757.

 • Irodai nyitvatartás: hétfő, szerda, 9.00 - 13.00 -ig, péntek: 13.00 - 17.00-ig.
  Plébánia hívható vonalas száma: 27-540-395, e-mail címe: plebania.alag@gmail.com továbbra is lehet hívni a 06 30/6767-491-es számon Druzsinné Margitot.

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, Pali atyát pedig a 30-474-5561-es számon)!

 • Perselyadományukat vagy éves egyházi hozzájárulásukat hétköznapokon iroda időben bizonylat ellenében vagy átutalással is felajánlhatják (Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647) továbbá az újságos asztalon kihelyezett csekkeken is. Köszönet a támogatásokért!

 • Elérkezett az ideje hogy SZJA-ja 1%-áról rendelkezzünk kérjük, hogy a saját alapítványunk javára rendelkezzünk. A nyilatkozattevő nyomtatványra a következőket kérjük ráírni:
  Az alapítványunk neve: Szent Imre Alapítvány Közhasznú Szervezet.
  Adószáma: 18683370-1-13

 • A másik 1%-ot pedig a 0011 Magyar Katolikus Egyház részére.