A támogatott fejlesztés megnevezése:

1117. számú Szent Imre Cserkészcsapat 2023-es nyári táborának megvalósítása


A támogatási azonosító: EKCP-KP-1-2023/8-000007

 

A támogatás célja a Dunakeszi Szent Imre Plébánia közösségéhez szorosan kötődő 1117. Szent Imre Cserkészcsapat 2023-as nyári táborának megvalósítása volt. A program a tervezett teljes időtartammal és programmal megvalósításra került.

A cserkésztábor helyszíne egy Bajót külterületén (Péliföldszentkereszt) található erdős terület volt. A tábor 2023. június 29. és július 16. között valósult meg. A táborban összesen 105 fő vett részt, a napi átlagos létszám 60 fő volt a felsősöknek szóló időtartam alatt és 65 fő az alsósok táborában. A tábor megvalósításáért 24 fő vezető felelt.

A cserkésztábor nomád keretek között zajlott és három részből állt.

Az előtábor során a vezetők előkészítették a terepet és felépítették a tábor felépítéséhez szükséges épületeket, mint például az élelmiszerraktár és konyha, fürdősátrak és latrinák.

Ezt követte a felsős korosztály tábora ahol a legnagyobbak (kilencedik osztálytól felfelé) számára az első három nap egy vándortúrából állt, míg a kisebbek a körleteik felépítésével és a tábor belakásával foglalkoztak. A tábor további idejében változatos és aktív programokon vettek részt a gyerekek, mint például hadijáték, sportbajnokság, számháború, kereskedős játék. Esténként a tábortűznél gyűltünk össze énekelni, játszani. Volt lelki napunk is, illetve vasárnap a káplánunk jött tábori szentmisét mondani.
 

A kiscserkészek hazautazása után a vezetők maradtak még egy éjszakát és másnap összepakoltuk a tábort és hazaszállítottuk a felszerelést.