LITURGIKUS HETIREND

2023. május 21 - 2023. május 28- ig
URUNK MENNYBEMENETELE
 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
május 21. URUNK MENNYBE-MENETELE
Mt 28,16-20

8.00 szentmise
Hívekért
10.30 szentmise(gyerekmise, gitáros)
Hálából Tímea, Rita, Fülöp névnapjuk alkalmából és a családok egységéért és a betegekért, Szűzanya segítő kegyelméért.
Hálából Helga és János 12. házassági évfordulójára
17.00 Rózsafüzér
17.30 májusi litánia
18.00 szentmise
Jobbágy Istvánné,
Koncsik Mária halálának 2. évf, és férje
Jobbágy István lelki üdvéért

9.00 szentmise
Elhunyt György lelki üdvéért,
Nagy Emil halálának első évfordulóján;
Bíborka és Benedek születésük első évfordulóján
Májusi litánia

10.30 szentmise
Laciért,
Keresztelő a szentmise után:
Vajda Borbála és Dorottya 
május 22. HÉTFŐ  

 
18.00 szentmise
májusi litánia
május 23. KEDD
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú

17.40 májusi litánia
18.00 szentmise
Tamásért

7.00 szentmise,
májusi litánia
szentelendőkért


 
május 24. SZERDA
Szűz Mária, keresztények segítsége. en.

7.00 szentmise
07.35 májusi litánia a szentelendőkért 


 
május 25. CSÜTÖRTÖK 16.15 májusi litánia a szentelendőkért
16.30 szentségimádás
17.00 szentmise
18.00 szentmise
Elhunyt Lászlóért.
Az abortusz megszűnéséért, a családokért, hogy vállalják a megfogant életet, valamint a lelki adoptáló csoportokért, és az életvédők szolgálataiért.
litánia, szentségimádás:
 szentelendőkért


 
május 26. Péntek
Néri Szent Fülöp áldozópap. en.
17.40 májusi litánia a szentelendőkért
18.00 szentmise
7.00 szentmise,
májusi litánia
utána szentségimádás


 
május 27. SZOMBAT

17.40 májusi litánia a szentelendőkért
18.00 szentmise 
17.00 szentmise
májusi litánia
 20.00-21.00 szentségimádás
május 28. PÜNKÖSDVASÁRNAP
Jn 20,19-23

8.00 szentmise

10.30 szentmise
(gyerekmise, kórus)

17.00 Rózsafüzér 17.30 májusi litánia
18.00 szentmise

19.00 Puccini: Messa di Gloria koncert

9.00 szentmise
Hivekért
Májusi litánia

10.30 szentmise
  

 

Imaóráinkat és szentségimádásainkat Főtisztelendő Szabó Gábor diakónusunkért, a szentelendőkért és
papi hivatásokért ajánjuk fel május-június hónapban!
Gyóntatás: vasárnap esti 6-os szentmisék alatt, a hétköznapi szentmisék előtt 5 perccel,
vasárnap 15 perccel, ha az atya nem ért oda, akkor pedig mise után a sekrestyében kell szólni.
Egyéni időpont is kérhető

 

Hirdetések - Dunakeszi Szent Imre Egyházközség
2023. május 21 - 2023. május 28- ig
URUNK MENNYBEMENETELE
 

 • Főtisztelendő Szabó Gábor diakónusunkat június 17-én szombaton pappá szenteli Excellenciás Marton Zsolt Megyéspüspök atya 10 órakor a Barátok templomában, másnap 18-án, vasárnap 17 órakor tartja újmiséjét a Szent Mihály templomban. Aznap nem lesz este 6 órai szentmise. Mindkét alkalomra nagy szeretettel vár minket. Ez óriási ünnep, kevés egyházközségnek van ilyenben része, ezért már most írjátok be naptáratokba és tegyétek szabaddá magatokat! Vácra buszt is szervezünk (az utazáshoz 1000 Ft/fő hozzájárulást kérünk), kérlek iratkozzatok fel az alábbi űrlapon vagy a sekrestyében:
  https://forms.gle/NEVDWXkvpNvsyyvA7.
  Mostantól minden templomi imaóránkat és szentségimádásunkat Gáborért, a szentelendőkért és papi hivatásokért ajánljuk fel, készülve a szentelés nagy ünnepére. Gábornak újmiséjére egy közös értékes ajándékot adunk a két egyházközség nevében, aki szeretne ehhez hozzájárulni, szintén a sekrestyében, vagy a Szent Mihály templomban hátul elhelyezett perselyben megteheti.

 • A fiatalokkal, ifisekkel a papszentelés után Vácon maradunk: együtt töltenénk a délutánt, ott is alszunk és másnap reggel közösen jövünk haza, hogy Gábor 17 órai újmiséjére mindenki nyugodan elkészülhessen. Hozzatok magatokkal polifoamot és hálózsákot, kispárnát, Vonattal megyünk és jövünk, a vonatjegyet mindenki magának váltja meg (lehetőleg előre!) és ezen felül 2000 Ft-ot hozzatok magatokkal a hétvége költségeire! Helyszín: Vác-Hétkápolna. Itt tudtok jelentkezni: (Jelentkezési határidő: június 11. vasárnap éjfél)
  https://forms.gle/L6eLRHrVXtdVe2sm6

 • Május 22-én hétfőn 19 órakor Bibliakör lesz a Szent Mihály Plébánián

 • A dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába, keresztény elhivatottságú óvodapedagógust keresünk. Jelentkezési határidő május 31. Részletek: http://szenterzsebetovidk.hu/allashirdetes/
  Önéletrajzokat a szenterzsebetovidk@gmail.com címre várjuk.

 • Anyás szülői értekezletet tartunk a 2023. őszén elsőáldozó gyerekekkel: 2023. május 22. hétfő 19 órától Kápolna utca 12-ben. Május 24-én, szerdán a Szent Mihály templomban lesz a most készülő gyerekek első gyónása. Ez két csoportban történik vagy 16 órától 17 óráig vagy 17 órától 18 óráig (egy órás közösségi ima keretében, miközben a gyerekek egyenként gyónnak az atyáknál). A gyerekeket időre kell hozni és nem mehetnek el előbb, mint az egy órás bűnbánati liturgia befejeztével. Az alábbi linken kell feliratkozni! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Lf7fvxzUjLRs2Nxf_E8AkBjUHDtnLYLh2FRiaaQRK-Q/edit?usp=sharing

 • Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023. május 28. vasárnap 19 órára a Dunakeszi Szent Mihály templomba. Puccini: Messa di Gloria. Előadók: Turpinszky Gippert Béla; Bognár Szabolcs; Budapesti Kórus - Karigazgató: Hegyi Barnabás; Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Karmester: Farkas Pál. A hangversenyre a belépés díjtalan.

 • Engesztelésül Magyarországért és a békéért minden kedden délután 3 órakor imaórát tartunk a Szent Imre templomban, minden szombaton 3 órakor Szeretetláng imaórára szeretettel várjuk a kedves híveket szintén a templomba.

 • A Dunakeszi Szent Mihály Karitász csoportja május 13-21 között jótékonysági akciót szervez a cserhátsurányi Szent István Katolikus Iskola javára. Ennek keretében könyveket gyűjtünk a leendő osztálykönyvtárak létrehozásához. Várunk a 6-14 éves korosztálynak szóló mesekönyveket, regényeket, kötelező olvasmányokat, ismeretterjesztő könyveket. Az adományokat a misék időpontjában, a templom bejáratánál lévő dobozokban helyezhetik el. Együttérző segítségüket előre is köszönjük!

 • Felnőtt katekumen alkalmat tartunk a Krisztus Király Iskolában május 25-én csütörtökön 14 órakor; Az alkalom a városban mindenkire nyitott, aki kereső, vagy szeretne keresztelésre, elsőáldozásra, bérmálásra felkészülni. Az idei utolsó időpont június 8-a lesz.

 • Mindkét plébániáról várjuk a 16 év feletti fiatalokat, egy nyárindító sütögetésre, Május 26-án pénteken, a Szent Mihály plébániára, 20:00 órától- 22:00 óráig. Megoldjuk, ha nincs, de jó lenne, ha hoznátok nyársat. Szent Mihályos ifisek aznap tehát egy fél órával hosszabban lesznek.

 • Május 27-én 10-18 óráig egy lelkinap keretében Jim Blount ördögűző atya a magyar fiatalokhoz szeretne szólni a Máriaremetei Kegytemplom parkjában (1029 Bp., Templomkert 1.) A találkozó mottója: "A szeretet lángja az öröm lángja!" Részletek az alábbi honlapon:
  https://szeretetlang.hu/?old=program&id=220

 • Május 29-én, Pünkösdhétfőn közös buszos kirándulós zarándoklatot szervezünk a két plébánia híveinek a bodajki kegyhelyre és Székesfehérvárra. Spányi Antal Püspök atya által celebrált, papi hivatásokért felajánlott szentmisén veszünk részt, melyet Szabó Gábor szentelendőért ajánlunk fel. Az utazás összköltsége 6000 Ft/fő, mely ebédet és tárlatvezetést is magában foglal a fehérvárcsurgói kastélyban. Jelentkezni a Szent Mihály templom sekrestyéjében vagy az alábbi linken lehet:
  https://forms.gle/eSjC6RWeyQiU8ZYm6

  Program:

  • 7:15 gyülekező, Dunakeszi, Szent Mihály Plébánia

  • 7:30 indulás, Dunakeszi, Szent Mihály Plébánia

  • 7:40 Szent Imre téren a busz felveszi az ott várakozókat.

  • 9:15 - érkezés Bodajkra: Szabadprogram, gyónási lehetőség

  • 10:00 - Spányi Antal megyéspüspök: Püspöki Szentmise a hivatásokért, majd tanúságtételek

  • 12:30 - ebéd (gulyásleves+lekváros bukta)

  • 13:30-kor indulás Fehérvárcsurgóra

  • 13.45 Fehérvárcsurgói kastély tárlatvezetéssel Tárlatvezetés indul: 14:00

  • 16.00 Székesfehérvár városnézés, templomok, szabadprogram, fagyizás 18:00-kor közösen meg lehet nézni az órajátékot, aztán indulás haza.

  • 20:00-körül: érkezés

 • Az új misekönyv pünkösd napjától kerül bevezetésre egyházmegyénkben. Több ponton figyeljünk a változásra:

  • 1. A közgyónásnál eddig az állt a misekönyvben: „Kérem ezért a Boldogságos, mindenkor Szeplőtelen Szűz Máriát…” Innen kikerült a szeplőtelen kifejezés, mivel az nem része a latin szövegnek.

  • 2. Az eucharisztikus liturgiánál eddig az szerepelt: „a bor és víz titka által”. Itt csak a szórendet kellett megváltoztatni a latin szerint. A jövőben ez tehát úgy hangzik majd: „a víz és a bor titka által”.

  • 3. Amikor a szentmise áldozati liturgiájának kezdetén a pap a hívek felé fordul, az új fordítás szerint a következőket mondja: „Imádkozzatok testvéreim, hogy az én áldozatom és a tiétek kedves legyen a mindenható Atyaisten előtt!”

  • 4. A Miatyánk imádsága utáni békeköszöntésnél eddig az szerepelt a szövegben, hogy „Köszöntsétek egymást a béke jelével!” Ennek helyére most ez kerül: „Engesztelődjetek ki szívből egymással!”

  • 5. Az áldozás előtti részben a korábbi misekönyvben ez állt: „Boldogok, akiket meghív asztalához Jézus, az Isten Báránya.” Az új kiadásban ezt felváltja a következő kijelentés:„Boldogok, akik meghívást kaptak a Bárány lakomájára”, szintén a latin eredetivel megegyezően.

 • Egyházközségi Ifjúsági Focidélután (6. osztályos) fiataloktól kezdve egészen az egyetemistákig. Egy vidám délutánt szeretnénk együtt tölteni, ami legalább annyira szól majd az együttlétről és kikapcsolódásról, mint a fociról.

  • Időpont: május 28. (vasárnap), 14:00 - 17:00

  • Helyszín: Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola. Az alkalom költségeinek fedezésére minden résztvevőtől szeretnénk majd körülbelül 500-1000 forint anyagi hozzájárulást kérni, a pontos összeget a jelentkezők létszámának függvényében határozzuk majd meg. A program további részleteit és minden fontos információt egy erre a célra létrehozott Messenger csoportban fogunk hirdetni és megbeszélni. Az alábbi űrlapon keresztül tudtok jelentkezni:
   https://forms.gle/FzfksZRrcxszhTuGA
   Szervezők: Moré Áron, Kovács-Palkó Lőrinc

 • Június 11-én Szent Imre egyházközségi délutánt tartunk az úrnapi 9 órás szentmise után kezdődően a templom kertjében. Aznap nem lesz fél 11-es szentmise. A sekrestyében papíron, vagy az alábbi linken tudtok jelentkezni, ami az ebéd mennyiség miatt fontos:
  https://forms.gle/JoobKAY7eKyBpTDSA

 • Minden héten kedden 9.00-10.30-ig katolikus baba-mama klubba hívjuk és várjuk az édesanyákat és a babákat. Helyszín: Szent Erzsébet Katolikus Óvoda (Szent László u.4.) Érdeklődni lehet: Kecskeméti Hettinél, 06-20-9361-086 vagy hetti.75@t-online.hu

 • A 2023. nyarán 5-8. osztályt befejező diákok számára még van hely a Bárka kaland- és vándortáborban, és nyolcadikostól kezdve felfelé a nyárzáró ifitáborban:

  • Bárka kaland- és vándortábor, július 31-augusztus 4: https://forms.gle/RQB1TuocTFs7kNDT8

  • Nyárzáró ifi tábor, augusztus 28-augusztus 30: 2023. középiskolások (vagy legalább 2023. nyarán 8. osztályt befejezők) és főiskolások számára (mindkét plébániáról). https://forms.gle/3EP9JTxbNrV7oSAj6

  • Szent Imre családtábor, augusztus 6-11.: várjuk a családokat, de idős vagy fiatal testvéreinket egyedül is, akik szívesen csatlakoznának egyházközségi táborunkhoz. https://forms.gle/BFsPsVir2ETKh3w47 Már csak sátorozós férőhelyek vannak!

  • Galgamenti ifjúsági tábor, július 17-22: minél több középiskolás, főiskolás és hetedik-nyolcadikos fiatalt szeretne ide magával vinni Laci atya mindkét plébániáról. Jelentkezés: http://vera.mente.hu/register/6429b7e606581

  • Egyházmegyei Fiútábor kispapokkal: július 17-21.: szeretettel várnak minden 10. évét betöltött 20 év alatti lelkes fiú ministránst, illetve a plébániai életben tevékenyen jelen lévő fiúkat. Jelentkezés: https://forms.gle/YBd7hZq5PQUY7exAA

 • Irodai nyitvatartás: hétfő és szerdán 9-13, péntek 13-17-ig plebania.alag@gmail.com továbbra is lehet hívni a 06 - 30/6767-491-es számon Druzsinné Margitkát.

 • Szokásos éves egyházközségi hozzájárulásukat, de perselyadományukat is felajánlhatják átutalással is, vagy hétköznapokon iroda időben bizonylat ellenében, vagy a misék után a sekrestyében. Egyházközségünk számlaszáma: Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, Pali atyát pedig a 30-474-5561-es számon). A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek.

 • Elérkezett az ideje hogy a SZJA 1%-áról rendelkezzünk kérjük, hogy a saját alapítványunk javára rendelkezzünk. A nyilatkozattevő nyomtatványra a következőket kérjük ráírni:
  Az alapítványunk neve: Szent Imre Alapítvány Közhasznú Szervezet.
  Adószáma: 18683370-1-13
  A másik 1%-ot pedig a 0011 Magyar Katolikus Egyház részére.