LITURGIKUS HETIREND

2023. május 28 - június 04-ig
PÜNKÖSDVASÁRNAP
 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
május 28. PÜNKÖSDVASÁRNAP
Jn 20,19-23

8.00 szentmise

10.30 szentmise
(gyerekmise, kórus)
16.30 imaóra,
17.00 Rózsafüzér 17.30 májusi litánia
18.00 szentmise

19.00 Puccini: Messa di Gloria koncert

9.00 szentmise
Hívekért
Májusi litánia

10.30 szentmise
  
május 29. Pünkösdhétfő
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja

7.00 szentmise
a papokért

18.00 Ünnepélyes zsolozsma
májusi litánia 
május 30. KEDD

7.00 szentmise szentelendőkért
7.35 májusi litánia

7.00 szentmise,
májusi litánia
szentelendőkért


 
május 31. SZERDA

nem lesz szentmise 


 
június 01. CSÜTÖRTÖK
A mi Urunk Jézus Krisztus az örök Főpap
Ünnep
16.30 szentségimádás
17.00 szentmise
Hubina Mihály halálának évf.
18.00 Szentmise
 szentségimádás
 születésnapos gyermekekért


 
június 02. Péntek
Jézus Szentséges Szívéről
első péntek
18.00 szentmise
Jézus Szíve tiszteletére
7.00 szentmise,
utána szentségimádás
Szűzanyának hálából Róbertért; valamint elhunyt édesapáért


 
június 03. SZOMBAT

17.15 Rózsafüzér
18.00 szentmise
Szeplőtelen Szűzanya tiszteletére 
17.00 szentmise
Benedek, Benjamin és Máté gyermekekért és nagyapáért
 20.00-21.00 szentségimádás
június 04. Szentháromság vasárnapja
Jn 3,16-18

8.00 szentmise
Szabó József halálának 23. évf.
10.30 szentmise
Lipniczki Gyuláné, Terézia halálának évf. és Lipniczki Gyula lelki üdv. fiúk + Gyula és Ferenc gyógyulásáért.
16.30 imaóra
17.00 Rózsafüzér
17.30 zsolozsma 

18.00 szentmise
Jávor Lajosné, Mária születésnapja emlékére

9.00 szentmise
Szentháromság Egyistennek hálából Lászlóért
Keresztelés: Medveczky Erik, Beck Bianka, Szőke Borbála
10.30 szentmise
Édesanyánk emlékére valamint hálából Béláért születésnapja alk, drága hazánkért és áldott békéért 

 

Imaóráinkat és szentségimádásainkat Főtisztelendő Szabó Gábor diakónusunkért, a szentelendőkért és papi hivatásokért alánjuk fel május-június hónapban!
Gyóntatás: vasárnap esti 6-os szentmisék alatt, a hétköznapi szentmisék előtt 5 perccel, vasárnap 15 perccel, ha az atya nem ért oda, akkor pedig mise után a sekrestyében kell szólni. Egyéni időpont is kérhető

 

Hirdetések - Dunakeszi Szent Imre Egyházközség
2023. május 28 - június 04-ig
PÜNKÖSDVASÁRNAP
 

 • Pünkösdhétfőn csak a Szent Mihály templomban, reggel 7 órakor lesz szentmise, a Szent Imrében este 6-kor ünnepélyes zsolozsma lesz. Kedden nem lesz esti szentmise egyik templomunkban sem, de mindkét plébániatemplomunkban lesz reggel 7 órakor, szerdán viszont nem lesz egyáltalán szentmise templomainkban.

 • Farkas Ákos kispap lelkipásztori gyakorlata június közepén véget ér, amiért hálásak vagyunk a Jóistennek. Ákos a Szent Imre templomban június 4-én a szentmisékben búcsúzik a közösségtől, a Szent Mihály templomban pedig a június 11-i, Úrnapi 9 órakor és este 6 órakor kezdődő szentmise keretében. Akinek van kedve egy kötetlenebb búcsú együttlétre és sütögetésre is várjuk, június 21-én, szerdán 17 órától a Kápolnához.

 • Főtisztelendő Szabó Gábor diakónusunkat június 17-én szombaton pappá szenteli Excellenciás Marton Zsolt Megyéspüspök atya 10 órakor a Barátok templomában, másnap 18-án, vasárnap 17 órakor tartja újmiséjét a Szent Mihály templomban. Aznap nem lesz este 6 órai szentmise. Mindkét alkalomra nagy szeretettel vár minket. Ez óriási ünnep, kevés egyházközségnek van ilyenben része, ezért már most írjátok be naptáratokba és tegyétek szabaddá magatokat! Vácra buszt is szervezünk (az utazáshoz 1000 Ft/fő hozzájárulást kérünk), kérlek iratkozzatok fel az alábbi űrlapon vagy a sekrestyében:
  https://forms.gle/NEVDWXkvpNvsyyvA7.
  Mostantól minden templomi imaóránkat és szentségimádásunkat Gáborért, a szentelendőkért és papi hivatásokért ajánljuk fel, készülve a szentelés nagy ünnepére. Gábornak újmiséjére egy közös értékes ajándékot adunk a két egyházközség nevében, aki szeretne ehhez hozzájárulni, szintén a sekrestyében, vagy a Szent Mihály templomban hátul elhelyezett perselyben megteheti.

 • A fiatalokkal, ifisekkel a papszentelés után Vácon maradunk: együtt töltenénk a délutánt, ott is alszunk és másnap reggel közösen jövünk haza, hogy Gábor 17 órai újmiséjére mindenki nyugodtan elkészülhessen. Hozzatok magatokkal polifoamot és hálózsákot, kispárnát. Vonattal megyünk és jövünk, a vonatjegyet mindenki magának váltja meg (lehetőleg előre!) és ezen felül 2000 Ft-ot hozzatok magatokkal a hétvége költségeire! Helyszín: Vác-Hétkápolna. Itt tudtok jelentkezni: (Jelentkezési határidő: június 11. vasárnap éjfél)
  https://forms.gle/L6eLRHrVXtdVe2sm6

 • Május 31-én 15 órakor Idősek Bibliaórája Bisztrai Tibor vezetésével Téma: Szentháromság vasárnapi ev. Jn 3,16-18

 • Május 30-án kedden 20 órakor felnőtt hittan lesz a Kápolnánál.

 • A dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába, keresztény elhivatottságú óvodapedagógust keresünk. Jelentkezési határidő: május 31. Részletek: http://szenterzsebetovidk.hu/allashirdetes/
  Önéletrajzokat a szenterzsebetovidk@gmail.com címre várjuk.

 • Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023. május 28. vasárnap 19 órára a Dunakeszi Szent Mihály templomba. Puccini: Messa di Gloria. Előadók: Turpinszky Gippert Béla; Bognár Szabolcs; Budapesti Kórus - Karigazgató: Hegyi Barnabás; Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Karmester: Farkas Pál. A hangversenyre a belépés díjtalan.

 • Engesztelésül Magyarországért és a békéért minden kedden délután 3 órakor imaórát tartunk a Szent Imre templomban, minden szombaton 3 órakor Szeretetláng imaórára szeretettel várjuk a kedves híveket szintén a templomba.

 • Május 29-én, Pünkösdhétfőn közös buszos kirándulós zarándoklatot szervezünk a két plébánia híveinek a bodajki kegyhelyre és Székesfehérvárra. Spányi Antal Püspök atya által celebrált, papi hivatásokért felajánlott szentmisén veszünk részt, melyet Szabó Gábor szentelendőért ajánlunk fel. Az utazás összköltsége 6000 Ft/fő, mely ebédet és tárlatvezetést is magában foglal a fehérvárcsurgói kastélyban. Jelentkezni a Szent Mihály templom sekrestyéjében vagy az alábbi linken lehet: https://forms.gle/eSjC6RWeyQiU8ZYm6

 • Az új misekönyv pünkösd napjától kerül bevezetésre egyházmegyénkben. Több ponton figyeljünk a változásra:

  • 1. A közgyónásnál eddig az állt a misekönyvben: „Kérem ezért a Boldogságos, mindenkor Szeplőtelen Szűz Máriát…” Innen kikerült a szeplőtelen kifejezés, mivel az nem része a latin szövegnek.

  • 2. Az eucharisztikus liturgiánál eddig a pap csendes imájában az szerepelt: „a bor és víz titka által”. Itt csak a szórendet kellett megváltoztatni a latin szerint. A jövőben ez tehát úgy hangzik majd: „a víz és a bor titka által”.

  • 3. Amikor a szentmise áldozati liturgiájának kezdetén a pap a hívek felé fordul, az új fordítás szerint a következőket mondja: „Imádkozzatok testvéreim, hogy az én áldozatom és a tiétek kedves legyen a mindenható Atyaisten előtt!”

  • 4. A Miatyánk imádsága utáni békeköszöntésnél eddig az szerepelt a szövegben, hogy „Köszöntsétek egymást a béke jelével!” Ennek helyére most ez kerül: „Engesztelődjetek ki szívből egymással!”

  • 5. Az áldozás előtti részben a korábbi misekönyvben ez állt: „Boldogok, akiket meghív asztalához Jézus, az Isten Báránya.” Az új kiadásban ezt felváltja a következő kijelentés:„Boldogok, akik meghívást kaptak a Bárány lakomájára”, szintén a latin eredetivel megegyezően.

 • Egyházközségi Ifjúsági Focidélután (6. osztályos) fiataloktól kezdve egészen az egyetemistákig. Egy vidám délutánt szeretnénk együtt tölteni, ami legalább annyira szól majd az együttlétről és kikapcsolódásról, mint a fociról.
  - Időpont: május 28. (vasárnap), 14:00 - 17:00
  - Helyszín: Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola.
  Az alkalom költségeinek fedezésére minden résztvevőtől szeretnénk majd körülbelül 500-1000 forint anyagi hozzájárulást kérni, a pontos összeget a jelentkezők létszámának függvényében határozzuk majd meg. A program további részleteit és minden fontos információt egy erre a célra létrehozott Messenger csoportban fogunk hirdetni és megbeszélni. Az alábbi űrlapon keresztül tudtok jelentkezni:
  https://forms.gle/FzfksZRrcxszhTuGA Szervezők: Moré Áron, Kovács-Palkó Lőrinc

 • Június 11-én Szent Imre egyházközségi délutánt tartunk közös ebéddel, az úrnapi 9 órás szentmise után kezdődően a templom kertjében. Aznap nem lesz fél 11-es szentmise. A sekrestyében papíron, vagy az alábbi linken tudtok jelentkezni, ami az ebéd mennyiség miatt fontos:
  https://forms.gle/JoobKAY7eKyBpTDSA

 • Minden héten kedden 9.00-10.30-ig katolikus baba-mama klubba hívjuk és várjuk az édesanyákat és a babákat. Helyszín: Szent Erzsébet Katolikus Óvoda (Szent László u.4.) Érdeklődni lehet: Kecskeméti Hettinél, 06-20-9361-086 vagy hetti.75@t-online.hu

 • Az alábbi nyári táborokra lehet még jelentkezni:

  • Bárka kaland- és vándortábor, július 31-augusztus 4:
   https://forms.gle/RQB1TuocTFs7kNDT8

  • Nyárzáró ifi tábor, augusztus 28-augusztus 30: 2023. középiskolások (vagy legalább 2023. nyarán 8. osztályt befejezők) és főiskolások számára (mindkét plébániáról).
   https://forms.gle/3EP9JTxbNrV7oSAj6

  • Szent Imre családtábor, augusztus 6-11.: várjuk a családokat, de idős vagy fiatal testvéreinket egyedül is, akik szívesen csatlakoznának egyházközségi táborunkhoz.
   https://forms.gle/BFsPsVir2ETKh3w47 Már csak sátorozós férőhelyek vannak!

  • Galgamenti ifjúsági tábor, július 17-22: minél több középiskolás, főiskolás és hetedik-nyolcadikos fiatalt szeretne ide magával vinni Laci atya mindkét plébániáról.
   Jelentkezés: http://vera.mente.hu/register/6429b7e606581

  • Egyházmegyei Fiútábor kispapokkal: július 17-21.: szeretettel várnak minden 10. évét betöltött 20 év alatti lelkes fiú ministránst, illetve a plébániai életben tevékenyen jelen lévő fiúkat.
   Jelentkezés: https://forms.gle/YBd7hZq5PQUY7exAA

 • Irodai nyitvatartás: hétfő és szerdán 9-13, péntek 13-17-ig plebania.alag@gmail.com továbbra is lehet hívni a 06 - 30/6767-491-es számon Druzsinné Margitkát.

 • Szokásos éves egyházközségi hozzájárulásukat, de perselyadományukat is felajánlhatják átutalással is, vagy hétköznapokon iroda időben bizonylat ellenében, vagy a misék után a sekrestyében. Egyházközségünk számlaszáma: Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647

 • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, Pali atyát pedig a 30-474-5561-es számon). A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek.