LITURGIKUS HETIREND

2024. február 11 - től - február 18-ig
Évközi VI. vasárnap
 

    Szent Mihály-
templom
Szent Imre-
templom
Nepomuki
Szt. János-
kápolna
febr. 11. Évközi VI. vasárnap
A betegek világnapja
Mk 1,40-45 


8.00 szentmise
Péter halálának 2. évf. emlékére
10.00 Idősek, betegek gyóntatása


10.30 szentmise
(betegek kenete)
+Margit édesanyáért.
Hálából Irén 73. születésnapja alkalmából.

16.30 imaóra
17.00 Rózsafűzér
17.30 Kilenced
18.00 szentmise
László +szülőkért és +Magdolnáért
 

8.30 Idősek, betegek gyóntatása
9.00 szentmise
(betegek kenete)
Elhunyt Erzsébet lelki üdvéért

10.30 szentmise
Hívekért,
(gyerekmise)
 



 
febr. 12. HÉTFŐ

 


 

18.00 szentmise
 
febr. 13. KEDD 17.00 imaóra
18.00 szentmise
+Szülőkért

7.00 szentmise
majd
csendes szentségimádás



 
febr. 14. SZERDA
Hamvazószerda,
Szigorú böjt!

18.00 szentmise
Hamvazkodás

18.00 szentmise
Hamvazkodás



 
febr. 15. CSÜTÖRTÖK 16.30 szentségimádás
17.00 szentmise
18.00 Szentmise
majd
vezetett szentségimádás


 
febr. 16. PÉNTEK 17.15 keresztút
18.00 szentmise

18.00 keresztút
18.30 szentmise



 
febr. 17. SZOMBAT

18.00 szentmise
Nagy Imre halálának 47. évf. neje Erzsébet lelki üdv. és Julianna névnapja emlékére



 
16.45 Szentmise
febr. 18. Nagyböjt I. vasárnapja
Mk 1,40-45 


Hamvazkodás


8.00 szentmise
Gornyák +családtagokért

10.30 szentmise
gyerekmise
Hívekért,
Ujfalusy + családtagokért valamint Alaksa Dávid, aki nemrégiben hunyt el.

17.00 Rózsafüzér,
17.30 Litánia
18.00 szentmise
Lengyel János és Száraz Mária +nagyszülőkért és György műtétje és gyógyulásáért
 

9.00 szentmise
Elhunyt szülőkért és gyermekeikért

10.30 szentmise
 



 

 

Zsoltárválasz:

Te vagy, Uram, menedékem, * a szabadulás örömével veszel körül engem.

 

Gyóntatás: vasárnap esti 6-os szentmisék alatt, a hétköznapi szentmisék előtt 10 perccel, vasárnap 20 perccel, ha az atya nem ért oda, akkor pedig mise után a sekrestyében kell szólni. Egyéni időpont is kérhető.


 

Hirdetések - Dunakeszi Szent Imre Egyházközség
2024. február 11 - től - február 18-ig
Évközi VI. vasárnap
 

  • Mint tudjátok bűnbánati nap és idő az egész Egyházban az év összes péntekje és a nagyböjti idő. A héten Hamvazószerdával megkezdődik a Nagyböjt. Este 6 órakor lesz szentmise mind a Szent Mihály, mind a Szent Imre templomban. A bűnbánati napokon megrendüléssel, a vezeklés és hálaadás szellemében emlékezünk meg Krisztus kínhaláláról, mely minket bűneink terhétől megszabadított. Csatlakozunk Urunk áldozatvállalásához, hogy saját és mások bűneiért engesztelve kiegészítsük azt, “ami még hiányzik Krisztus szenvedéséből, testének az Egyháznak a javára” (Kol 1,24). Ugyanakkor erősítjük magunkat, hogy a kísértéseknek könnyebben ellenálljunk. E napokon különféle önmegtagadásokkal, imádsággal, jócselekedetekkel (irgalmasság tetteivel) hozzuk meg saját áldozatunkat. A bűnbánati nap eszközei közül az Egyház hagyományai értelmében kiemelkedik a böjtölés: Krisztus engedelmes áldozatában való részvételnek jele egyben a testi ember fölötti uralom jelképe és kiváló fegyvere (Mt 9,15 és 17,20; vö. Boldog VI. Pál pápa intelmével). Bár a keresztény ember egész életét átjárja a bűnbánat szelleme és gyakorlata, az Egyház kijelöl egyes kötelező bűnbánati napokat is, hogy egymást támogatva, a közösség egységében hozzuk meg az illető liturgikus naphoz is hozzá tartozó áldozatot. E napok a következők:

    • Szigorú böjti napok: Hamvazószerda és Nagypéntek azoknak, akik 18 és 60 év közöttiek. Ők étkezzenek e napokon egyszer, melyen kívül még kétszer vehetnek magukhoz valamit erősítésül, és tartózkodjanak a hús fogyasztásától.

    • Hústól való tartózkodás: Hamvazószerdán, Nagyböjt péntekjein és Nagypénteken azoknak, akik már betöltötték 14. életévüket.

    • Bűnbánati (vezeklési) napok: az év többi péntekje. Ilyenkor minden keresztény hústól való megtartóztatással böjtöljön vagy vállaljon más önmegtagadást, gyakorolja az irgalmas jócselekedetet vagy a jámbor áhítatot, vagyis jobban imádkozzon. Az első kettő bűnbánati gyakorlat súlyos bűn terhe mellett kötelező, a törvényes kivételektől eltekintve.

  • EXODUS 40 - NAGYBÖJTI KIHÍVÁS lelkipásztorainktól. Az Egyház javasolja, hogy ne a kötelező minimumra törekedjünk a böjtölés, az ima és a szeretetszolgálat terén, hanem egymást támogassuk. Ezért szeretnénk meghívni híveinket egy nagyböjti 40 napos kihívásra, amit Exodus 40-nek nevezünk. Lehet a kihíváshoz inkognitóban is csatlakozni, de még jobb, ha valakivel megosztjuk a vállalásainkat. Az alábbi űrlapon sok ötletet találtok böjti gyakorlatokhoz és kitöltésével (amit csak mi olvasunk el) nekünk atyáknak megírhatjátok egyéni vállalásaitokat és azt is, hogy kit szeretnétek imapárnak választani, vagy, hogy ránk bízzátok, hogy keressünk mellétek. Akik kitöltik, azoknak küldeni fogunk napi elmélkedéseket hamvazószerdától 40 böjti napra. Az űrlapot itt tudjátok kitölteni:
    https://forms.gle/9zGPJeJyG5qjSQtW6
    Ha valaki nem olvas e-mail-t, keressen olyan imapárt, aki kinyomtatja neki a napi anyagokat, vagy jelezze nálunk!
    Laci atya, Pali atya
    További részletek:
    https://docs.google.com/document/d/1icH3BMSl3u512iNOLHPz5tGwLqp6SCQH2HNLcjomvVE/edit

  • A házasság hete idén febr. 11 - 18 között lesz, tájékozodhatunk a programokról, előadásokról: https://www.hazassaghete.hu/; és a https://www.facebook.com/hazassaghete

  • Szeretnénk kedves imádságainkat összegyűjteni és könyvben megjelentetni. Akinek van kedvenc imádsága kérjük küldje el a palecseri@gmail.com címre. Ha valaki csak írásban tudja hozni a sekrestyébe, kérjük olvasható legyen. Ha sajátosan az imádság adott településről való mint pl. Dunakeszi, kérjük feltüntetni. Az alapvető imádságokat és litániákat, rózsafüzéreket, csak címszavakban írják mint Miatyánk, Üdvözlégy, Oltalmad alá futunk.., Jézus szíve litánia, irgalmasság rózsafüzér stb. Február hónapban lehet ezeket elküldeni, melyekből válogatunk. Max. 3-4 imádságot küldjön valaki, lehet egyeztetni másokkal is, hogy ki mit küldjön.

  • Minden héten kedden 9.00-10.30-ig katolikus baba-mama klubba hívjuk és várjuk az édesanyákat és a babákat. Helyszín: Szent Erzsébet Katolikus Óvoda (Szent László u. 4.) Érdeklődni lehet: Kecskeméti Hettinél: hetti.75@t-online.hu 

  • Február 12-én hétfőn este 7-kor felnőtt katekumen alkalom lesz a Szent Imre Plébánián.

  • Engesztelésül Magyarországért és a békéért minden kedden délután 2 órakor imaórát, minden szombaton 2 órakor Szeretetláng imaórát tartunk a Szent Imre templomban.

  • "A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége következő rendezvényére 2024. február 20-án, kedden 18 órai kezdettel kerül sor a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola aulájában. Dr. Molnár Imre történész előadását hallgathatjuk meg, melynek címe: Isten szolgája Esterházy János mártírhalála és életszentsége. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!" 

  • FEMM esték Dunakeszin! Nagyon fontosnak tartjuk, hogy sokan JELENTKEZZETEK február 18. vasárnapig fiatalok, szülők, egyedülállók egyaránt!!! Pozitív testkép, egészségtudatosság, hormonmentes (keresztény szemmel is elfogadható) családtervezés, FEMM termékenységtudatos cikluskövetés oktatás. Február 28-án, március 20-án, április 17-én 19:00-21:00-ig (a három alkalom közül vagy az első kettőn, vagy a második kettőn lehet részt venni) Helyszín: Dunakeszi, Krisztus Király Katolikus Iskola, Táncsics utca 4. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyedülállókat, párokat, házaspárokat, nőket és férfiakat (fiúkat és lányokat) egyaránt felső korhatár nélkül! Ajánlott alsó korhatár: 17 év. Az alkalmakat az egyházközség finanszírozza, az oktatással párhuzamosan igény szerint fizetős egyéni konzultáció kérhető, sőt aki igazán jól szeretné megtanulni a módszert azoknak feltétlenül ajánljuk is. A FEMM estékre jelentkezni itt kell:
    https://forms.gle/XuTQ9TczDWGh1Muq8
    Egyéni konzultációhoz kísérő választható és a módszerről bővebb információ itt:
    https://cikluskovetes.hu/

  • Akik 2024-ben nálunk esküdnének vagy dunakesziek és máshol esküdnének, jelentkezzenek január során a február 18-án kezdődő jegyesoktatásra!!!
    Vőlegény adatlapja: https://forms.gle/3jBFom9FFsevzMJ77
    Menyasszony adatlapja: https://forms.gle/qWVqM91fuMHHvYDj7
    A jegyesoktatások tervezett időpontjai: február 18., március 3.; március 17.; április 7. április 21.; május 5.; május 12. vasárnap.
    Helyszíne: Kápolna utca 12.

  • A Szent Erzsébet Katolikus Óvoda megnyitotta a 2024/2025-ös nevelési évre történő jelentkezési időszakát. A jelentkezési információk a honlapon megtekinthetőek:
    Dokumentumok-Óvodai jelentkezés résznél. www. szenterzsebetovidk.hu
    Február 21-én óvodai nyílt nap: 9.00-tól
    lehetőség van betekinteni a csoportokba, 10.00-tól tájékoztató.

  • Aki a katolikus oviba (esetleg iskolába) szeretne plébánosi ajánlást kérni tőlünk, töltse ki az alábbi űrlapot: https://forms.gle/fXtv7D4gHmDUPyjx5, majd itt foglalhat januári időpontokat, s küldje el az időpontfoglaló alján jelzett iratokat és adatokat a találkozás előtt 3 nappal:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dJUg2qMgNbN2C49cX86l52uGbLhtnXj6/edit#gid=1093773614

  • A dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába, keresztény elhivatottságú óvodapedagógust keresünk. Önéletrajzokat a szenterzsebetovidk@gmail.com címre várjuk. Részletek: http://szenterzsebetovidk.hu/allashirdetes/

  • Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Marton Zsolt megyéspüspök úr 2024. április 13-án szombaton 16:00 órakor ünnepi Szentmisét mutat be a Szent Mihály-plébániatemplomban, majd ezt követően megáldja a Dunakeszi-Főplébánia felújított plébánia épületét.

  • Nagyon fontos! BANKOT VÁLTOTTUNK ezért 2024. február 01-től megszűnt a Szent Imre Egyházközség OTP-s számlája!!! Csekk sincs már, tehát csekken nem lehet befizetni az egyházi hozzájárulást. Most megnéztem még mindig van utalás a régi számlára, kérlek benneteket figyeljetek!!!
    Új számlánk a CIB BANK-nál:
           Szent Imre Egyházközség: 10700653-68353267-51100005
    Kérjük, hogy aki az utalást minden hónapra beállította állítsa át a célszámla adatait! Mindig írjuk oda: Szent Imre Egyházközség és azt is, hogy milyen célból küldjük és ki küldi (legalább egyszer kérjük a lakcímet is)
    Kérjük, figyeljünk oda csak a középső nyolc szám különbözteti meg a Szent Mihály Plébánia számlaszámától!!!

  • Irodai nyitvatartás: hétfő és szerdán 9-13, péntek 13-17-ig plebania.alag@gmail.com továbbra is lehet hívni a 06 - 30/6767-491-es számon Druzsinné Margitkát.

  • Egyházközségi hozzájárulást a továbbiakban az irodában is be lehet fizetni iroda - időben de utalni is lehet: Új számlánk a CIB BANK-nál:
           Szent Imre Egyházközség: 10700653-68353267-51100005

  • Ha beteghez, haldoklóhoz kell menni vagy gyónásra, lelki beszélgetésre van szükség, akkor az atyákat rögtön és közvetlenül keressék (a 20-823-1719-es számon Laci atyát, Pali atyát pedig a 30-474-5561-es számon). A keresztelési adatokat az irodán kell bejelenteni, miután rövid felkészítőn kell részt vennie a szülőknek és keresztszülőknek.