Isten hozta a Dunakeszi - Alagi
Szent Imre Plébánia honlapján !

Kegyelem nektek, és békesség!

Amint Szent Pál több levelében, ebben a beköszöntőben magam is ezekkel a szavakkal köszöntöm, a Dunakeszi-alagi Plébánia (Szent Imre Egyházközség) honlapjára betekintő, kedves testvért! Jézus küldetési parancsa: „menjetek, és hirdessétek az evangéliumot minden népnek”, kétezer éve nagy kihívás az Egyház számára. Hogyan tegye? Milyen eszközöket használjon fel? Milyen nyelven szóljon, érthetően? Ma, ez a „felület” is alkalmas lehet arra, hogy megsejttessen valamit annak a Krisztusnak arcából, akinek vonásai felismerhetők az Egyház életében, tevékenységében, szolgálatában, leginkább a legszentebb liturgiában, a szentmisében, valamint a hívő emberek odaadott életében.

A Váci Egyházmegye ezen egyházközségben is (plébánia) a hívő emberek, mint testvérek, szervezik a közösség életét, a püspök által küldött lelkipásztor (plébános) vezetése alatt, hogy benne otthon érezzék magukat, és állandó meghívás legyenek a közéjük tartozni kívánóknak. A keresztséggel lettünk testvérekké, mert akkor Isten, a mi Atyánk, gyermekeivé fogadott bennünket. Akik Isten gyermekei, azok egymásnak testvérei. Az Ő szeretete (mert ő „előbb szeretett minket”) az a kapocs, amely minden nehézségen átsegít bennünket, hogy megmaradjunk egymás szeretetében. A keresztség jelentette „kötelék” (rokonság) adott esetben szorosabbnak is bizonyul, mint a vér szerinti kötelék.

Ebben a szeretetben szerveződik az élet (és programok) a templomi istentiszteletektől kezdve, a családi élet bensőségességén, a plébániai- és iskolai hitoktatáson, katolikus óvodánk nevelő szolgálatán, a cserkészeten, egyéb egyházközségi csoportjaink és közösségeink alkalmain, ünnepi-és szabadidős tevékenységeinken át, az egyes ember szívéig, lelkéig. A katolikus iskola még tovább fogja szélesíteni ezt a hatékonyságot. A Szentatya, Ferenc pápa szavai szerint: Jézus Krisztus az Atya irgalmasságának arca. Egy hívő, keresztény közösségben ezt a könyörületet vágyjuk önmagunk számára, és ugyanezt kívánjuk minden kedves testvérünknek!

Kecskés Attila atya  
plébános 
 

FRISS HIRDETÉSEK ÁLLANDÓ LINKJE:
https://drive.google.com/file/d/1kjhc_cOY2Oktr2whlo_gMkx4k1kT_sYV/view?usp=sharing

 

MÚLT HETI HIRDETÉSEK ÁLLANDÓ LINKJE:
https://drive.google.com/file/d/17rVX4ILTpcx6wMqN-1YAze2Bs7fn8Nkf/view?usp=sharing

 

 

 

 

 

 

 

 


A honlap szerkezete
 

A Kezdőlap a látogató köszöntésével indul és segít eligazodni a honlapon.

Az Egyházközösségünk legfrissebb információi a Hírek alatt olvasható, ami nem más mint Attila atya által hetente szerkesztett Hirdetések internetes másolata. Itt a korábbi számok is elérhetőek.

A Programok oldalon gyűjtöttünk össze minden hitéleti vagy közösségi, kulturális eseményről szóló értesítést.

Az Iroda pont alatt a Plébánia Hivatal nyitvatartása elérhetősége található meg.

A Plébánia Közösségünk alapításának története a Plébánia pont alatt található. Olvashatunk még Szent Imre templomról és a Szent János kápolnáról valamint ezeket környezetéről.

Korábbi eseményeinkből látható néhány felvétel az Életképek rész alatt.

A Kapcsolat pontban az internetes elérhetőségünk található. Fellelhető még itt néhány hasznos link ahol további értékes információkat találhat.

A honlap megtekintését 1024x768-as vagy annál nagyobb képernyőfelbontásban javasoljuk. A honlap használatával kapcsolatos további tanácsokat, tippeket itt olvashat.


 

Ha perselyadományt szeretne banki utalással a plébánia részére küldeni, a számlaszám:
Alagi Szent Imre Egyházközség, 11742104-20043647
 
Ha szeretné a SZJA-ja 1%-át az alapítványunk javára eljuttatni akkor a nyilatkozattevő nyomtatványra a következőket kérjük ráírni:
Az alapítványunk neve: Szent Imre Alapítvány Közhasznú Szervezet.
Adószáma: 18683370-1-13 (2018. január 1-én változott!)