Szeretettel köszöntjük a Kedves Látogatót itt,
a Dunakeszi Alagi Szent Imre Egyházközség honlapján.

A Szent Imre templom Magyarország első levente temploma (épült 1935-38-ig), teljesítve ezzel a templomépítő atyáknak a vágyát, mely szerint „legyen ez a templom ízig-vérig magyar”. A leventemozgalomhoz kapcsolódva testileg edzett, lelki ember fegyelmével bíró, mélyen hívő és hazaszerető ifjak nevelését tűzte ki célul.

Csík József plébános atya, a templom építtetője amikor tapasztalta, hogy valaki a házát, mások a telküket, a zsokék a győztes díjaiknak a jutalékát ajánlották fel a templomra, így fogalmazott: „templomunk a magyar szív és lélek munkája”. Azt gondolom, hogy ez továbbra is jellemzi ezt az egyházközséget. Aki akár a honlapon keresztül, akár személyesen ránk talál, három dolgot megtalálhat a közösségünkben:

Az első a fiatalos lendület, ami abban is megmutatkozik, hogy nemcsak a vallásos eseményeken, hanem sportkörökön is tartják a kapcsolatot az idelátogató testvérek. Ezt hordozza cserkész csapatunk is, ami több mint 120 fiatal és gyerek számára nyújt nagyon sok élményt az év során és nyári táborokban.

A második, a családias közelség megtapasztalása az Istennel: megélhetjük ezt akár a Szent Erzsébet Óvoda köré csoportosulva sokféle formában, akár a családi közösségi alkalmakon, akár egyetlen Atya gyermekeiként összegyűlve templomunk egyszerre otthonos és szakrális légkörében, hogy az Élő Jézussal találkozzunk.

A harmadik jellegzetességünk, hogy nagyon hamar barátok megbízható közelségét tapasztalhatja meg közöttünk szinte bárki.

Azt gondoljuk, hogy ez a templom az építtetők szándéka szerint a jövőnek készült, ami kifejeződik abban is, hogy olyan közelmúltbeli magyar jellemeket is megjelenítettünk üvegablakainkon, akik még nincsenek szentté avatva. Jelezni akarjuk ezzel, hogy kedves Látogatónk, akár Te is lehetsz/Ön is lehet közülük egy, hiszen a mai posztmodern embernek is helye van – ha nem is ebben a „Magyar Szentek Pantheon”-jában, de ebben a közösségben. Nemcsak virtuálisan, hanem személyesen is. Reméljük, hogy mielőbb találkozhatunk Veled/Önnel is!

Dr. Farkas László és Ecseri Pál atyák   

Alagi Szent Imre Templom – Szent Imre tér 5.

Alagi Szent Imre Plébánia és Nepomuki Szent János Kápolna – Kápolna utca 12.

 

FRISS HIRDETÉSEK ÁLLANDÓ LINKJE:
https://docs.google.com/document/d/1middNnGIooQm8JjOUZg4X2lY1xLh4hsP/edit?usp=drive_link&ouid=114791515937567334934&rtpof=true&sd=true

 

MÚLT HETI HIRDETÉSEK ÁLLANDÓ LINKJE:
https://docs.google.com/document/d/1EaPWEjhxLI63UVRk4auhKIb_6ddfln0Z/edit?usp=drive_link&ouid=114791515937567334934&rtpof=true&sd=true

 

 


A honlap szerkezete
 

A Kezdőlap a látogató köszöntésével indul és segít eligazodni a honlapon.

Az Egyházközösségünk legfrissebb információi a Hírek alatt olvasható, ami nem más mint Attila atya által hetente szerkesztett Hirdetések internetes másolata. Itt a korábbi számok is elérhetőek.

A Programok oldalon gyűjtöttünk össze minden hitéleti vagy közösségi, kulturális eseményről szóló értesítést.

Az Iroda pont alatt a Plébánia Hivatal nyitvatartása elérhetősége található meg.

A Plébánia Közösségünk alapításának története a Plébánia pont alatt található. Olvashatunk még Szent Imre templomról és a Szent János kápolnáról valamint ezeket környezetéről.

Korábbi eseményeinkből látható néhány felvétel az Életképek rész alatt.

A Kapcsolat pontban az internetes elérhetőségünk található. Fellelhető még itt néhány hasznos link ahol további értékes információkat találhat.

A honlap megtekintését 1024x768-as vagy annál nagyobb képernyőfelbontásban javasoljuk. A honlap használatával kapcsolatos további tanácsokat, tippeket itt olvashat.


 

Ha perselyadományt szeretne banki utalással a plébánia részére küldeni, a számlaszám:
Nagyon fontos! BANKOT VÁLTOTTUNK ezért 2024. február 01-től megszűnik a Szent Imre Egyházközség OTP-s számlája!!! Csekk sincs már, tehát csekken nem lehet befizetni az egyházi hozzájárulást.
Új számlánk a CIB BANK-nál:
Szent Imre Egyházközség: 10700653-68353267-51100005
Kérjük, hogy aki az utalást minden hónapra beállította állítsa át a célszámla adatait!
Mindig írjuk oda: Szent Imre Egyházközség és azt is, hogy milyen célból küldjük és ki küldi (legalább egyszer kérjük a lakcímet is) Kérjük, figyeljünk oda csak a középső nyolc szám különbözteti meg a Szent Mihály Plébánia számlaszámától!!!
 
Ha szeretné a SZJA-ja 1%-át az alapítványunk javára eljuttatni akkor a nyilatkozattevő nyomtatványra a következőket kérjük ráírni:
Az alapítványunk neve: Szent Imre Alapítvány Közhasznú Szervezet.
Adószáma: 18683370-1-13